2 Οκτωβρίου 2021

Adidas Trae Young 1 (Ice Trae)

Η επανεμφάνιση των Atlanta Hawks σε Playoffs μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια οφείλεται εν πολλοίς στον βραχύσωμο ποιντ γκαρντ της ομάδας, τον αεικίνητο Trae Young που διάγει μόλις την τρίτη του σεζόν στο NBA. Αν κι αρχικά επιλέχθηκε από τους Dallas Mavericks στη πέμπτη θέση του draft του 2018 τελικώς κατέληξε μέσω ανταλλαγής στην Ατλάντα κι η έως τώρα παρουσία του εκεί έχει αναμορφώσει εκ βάθρων το ιστορικό franchise. Η φετινή συμμετοχή των "Γερακιών" στην post-season ήταν κάτι περισσότερο από πληθωρική φτάνοντας μάλιστα ένα βήμα πριν τους μεγάλους Τελικούς αλλά οι Bucks αποδείχθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο γι' αυτούς. Αγωνιστικά ο Trae έκανε πράματα και θάματα κατά τη διάρκεια των Playoffs γεγονός που - διόλου τυχαία - συνέπεσε με τα αγωνιστικά αποκαλυπτήρια του πρώτου signature παπουτσιού του χάρη στην ευγενική "χορηγία" της Adidas που εδώ και δυόμιση χρόνια τον είχε χρίσει εντολοδόχο της N3XT L3V3L συλλογής. Το Adidas Trae Young 1 εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Madison Square Garden και την πρώτη μονομαχία μεταξύ Hawks και Knicks με τον "Ice Trae" να προσφέρει μια αξιομνημόνευτη παράσταση (32π./7ρ./10α.) και τους Knickerbockers να βρίσκουν επιτέλους τον επόμενο θανάσιμο εχθρό τους.
Το Adidas Trae Young 1 είναι το πρώτο signature μπασκετικό της "Three Stripes" μετά από τρία χρόνια και το άκρως Marvelικό D.O.N. Issue #1. Το TY1 είναι ένα ακόμη low-top μπασκετικό και διαθέτει αρκετά συστατικά και τεχνολογίες της Adidas που φαίνονται να συνεργάζονται αρμονικότατα. Για το πλαίσιο επιστρατεύθηκε ένα παλαιού τύπου textile mesh με απαλή εσωτερική επένδυση και επάνω σ' αυτό έχουν συνδεθεί κάμποσα κομμάτια από suede όπως για το υποτυπώδες εξωτερικό heel counter, για την εξωτερική πλευρά του και για το σημείο όπου συνήθως προκύπτει toe-drag. Για την ενδιάμεση σόλα συνδυάζονται κατά τεκμήριο τα δύο καλύτερα foams της κατηγορίας κι έτσι διακρίνουμε κατά μήκος του TY1 μια λεπτή στρώση από LightStrike υλικό με υπερηψωμένο τακούνι καθώς εκεί έχουν στριμωχθεί σαν σφήνα εκατοντάδες μικροκάψουλες Boost. Στην εξωτερική σόλα δεν αντικρίζουμε ένα αλλά τρία ξεχωριστά μοτίβα χάραξης, herringbone με επιθετικότερη χάραξη για το έμπροσθεν και μεγαλύτερο τμήμα της επιφάνειας πρόσφυσης, παράλληλες οριζόντιες γραμμές στο μέσο και τέλος μια ομοιόμορφη στιβάδα κύκλων με πυρήνα το κέντρο της φτέρνας και το στρογγυλό κενό.
Παρατηρώντας το Adidas Trae Young 1 το πρώτο πράγμα που μου έρχεται αστραπιαία στο μυαλό είναι το Adidas Harden Vol. 4 σε μια πιο ανάλαφρη μορφή του. Το ρομβοδειδές μοτίβο του πλαισίου μαζί με τα πρόσθετα υλικά του αποτελούν τους κυριότερους πυλώνες χρωματικής διαφοροποίησής του TY1. Τα /// μετρούν τρεις παρουσίες στο παπούτσι, με τη μία να βρίσκεται στο πίσω μέρος του tonge tab, η δεύτερη κι εμφανέστερη όλων στο πτερύγιο της εξωτερικής πλευράς κι η τελευταία στην εξωτερική σόλα σε νορμάλ μέγεθος. Signature που να μη συνοδεύεται από το δικό του λογότυπο δεν υφίσταται και στην προκειμένη περίπτωση στη κορυφή του tab κάθε γλώσσας επιλέχθηκε να τοποθετηθεί από ένα τόσο δα logo του Trae το οποίο αποτελεί μια σύμπτυξη των αρχικών γραμμάτων του ονοματεπωνύμου του. Για το heel tab προτιμήθηκε η υπογραφή του Trae κι οι τρεις φράσεις "Adidas Basketball - Rayford Trae Young - Signature Series" ενώ στο εσωτερικό χείλος της εξωτερικής σόλας πλησίον του toe cap αναγράφεται το προσωπικό μότο του Trae "Always Remember" που χει άλλωστε και τατουάζ στον πήχη του δεξιού χεριού. Τα insoles αλλά κι ο ελεύθερος χώρος στο heel counter φιλοξενούν διαφόρων ειδών σχέδια που συνδέονται με τη θεματική ενότητα της εκάστοτε έκδοσης. Στη εικονιζόμενη έκδοση που καλείται "Ice Trae" διακρίνουμε στα insoles τα παγωμένο "11" που ναι o αριθμός της φανέλας του στους Hawks ενώ στη ράχη φιγουράρει ένας αρκούδος να απολαμβάνει το μίλκσεϊκ του.
Το Adidas Trae Young 1 όπως ειπώθηκε στον πρόλογο, πρωτοεμφανίστηκε στην "world's most famous arena" κι έγινε αμέσως θέμα συζήτησης ιδίως μετά το καθοριστικό floater του παίχτη που σώπασε και συνάμα πάγωσε το κοινό των Knicks. Η αλμπισελέστε έκδοση καλείται όπως είπαμε προ ολίγου "Ice Trae" και περιέχει αρκετά στοιχεία που ναι συνδεδεμένα με το ομώνυμο παρατσούκλι του ηγέτη των Hawks. Την πανέμορφη έκδοση φρόντισε να προβάρει σε επίσημο αγώνα των φετινών Playoffs και πιο συγκεκριμένα στο Game 6 των ημιτελικών της ανατολικής περιφέρειας μεταξύ Sixers και Hawks κι επανήλθε στα Game 1 και 3 των τελικών της Ανατολής όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους Bucks. Η δεύτερη έκδοση με την ασυνήθιστη ωχρέ απόχρωση ονομάζεται "Icee" κι αναμένεται να φορεθεί από τον κύριο με το νούμερο 11 κατά τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου. Κοινή συνισταμένη των δύο προαναφερθέντων χρωματισμών είναι το κατάλευκο κουτί μέσα στο οποίο καταφθάνουν και στο πάνω μέρος του αναγράφεται μια φράση που συντροφεύει τον περί ου ο λόγος, "Always remember when they doubted you"