28 Οκτωβρίου 2021

Testing Nike Giannis Immortality

Η ανάδειξη του Γιάννη σε πρωταθλητή του NBA με τη ομάδα των Bucks, τα ουκ ολίγα ατομικά βραβεία αλλά κι οι πάμπολλες διακρίσεις έχουν αυξήσει περαιτέρω την ήδη υψηλή δημοφιλία του γεγονός που δε πέρασε απαρατήρητο από τους πολύπειρους ιθύνοντες της Swoosh. Σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν το hype γύρω από τoν Greek Freak έσπευσαν να ιδρύσουν μια ακόμη συλλογή μπασκετικών υποδημάτων για χάρη του όπως άλλωστε συμβαίνει με τους λιγοστούς αλλά εκλεκτούς NBAers που συνεργάζονται με τον αμερικάνικο όμιλο κι οι οποίοι κατέχουν το λιγότερο δύο σειρές με τη Nike. Το Nike Giannis Immortality είναι ο πρώτος κωδικός της καινούργιας low-budget συλλογής της επίσημης κι επίσης low-budget singature συλλογής που έφτασε αισίως στο τρίτο της κωδικό.
Όταν πρωτοεμφανίστηκε το Nike Giannis Immortality δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν ότι πρόκειται για το πολυαναμενόμενο Zoom Freak 3 καθώς δεν υπήρχε η παραμικρή πληροφόρηση πως επίκειται και δεύτερη συλλογή για τον Γιάνναρο. Κατασκευαστικά αλλά και σχεδιαστικά παραπέμπει στους τελευταίους δύο κωδικούς της δεύτερης συλλογής του Kevin Durant, την KD Trey 5, κάτι που θεωρώ απολύτως κατανοητό. Για τα 3/4 του άνωθεν μέρους του Immortality γίνεται εκμετάλλευση παλαιού τύπου mesh με fuse δόσεις συν μια ελαστική ζώνη που κρύβεται υπογείως και συμμετέχει στο lockdown του. Το πλαίσιο ολοκληρώνεται με τη τοποθέτηση ενός noeprene κολάρου περιμετρικά των αστραγάλων έχοντας ασυνήθιστα μπόλικη επένδυση. Η ενδιάμεση σόλα του Immortality έχει αρκετά mm πάχος, είναι ενιαία και με στρογγυλεμένη φτέρνα με πρόσχημα ότι εξυπηρετεί το euro-step του δις MVP. Από κει και πέρα για την εξωτερική του σόλα προτιμήθηκε η ασφαλής λύση του herringbone μοτίβου το οποίο διακόπτεται σε συγκεκριμένα σημεία από διάκενα που συνεισφέρουν κι αυτά με τον τρόπο τους στην κίνηση σήμα κατατεθέν του Γιάννη. Το σχέδιο αν και θυμίζει πρόσφατα running της Nike μπολιασμένο με KD Trey 5 στοιχεία εντούτοις κατορθώνει να χει τη δική του ταυτότητα ενώ φαίνεται πως το έχουν περιποιηθεί αρκετά μιας και δε λείπουν οι λεπτομέρειες σα να πρόκειται για "αυθεντικό" signature κι όχι για ένα low-budget υποκατάστατο.
Το Nike Giannis Immortality σουλατσάρει εδώ και καιρό στην ελληνική αγορά σε 3-4 χρωματισμούς ενώ αναμένεται να το δούμε και σε νεότερους. Οι κριτικές γι' αυτό είναι θετικότατες και δεν έχετε παρά να το διαπιστώσετε κι εσείς μέσα από τα performing βιντεάκια που σας έχω συγκεντρώσει. Όσοι δεν επιθυμείτε να ξοδευτείτε για το Freak 3 και προτιμάτε μια οικονομικότερη λύση με traction που θα αντέξει στο χρόνο τότε το Immortality είναι μονόδρομος.