3 Νοεμβρίου 2021

Puma Court Rider (Black/White)

Η Puma μετά την αναγνωριστική χρονιά στη κατηγορία των σύγχρονων performing μπασκετικών έχει κατορθώσει να εξελιχθεί σχεδιαστικά και πρωτίστως τεχνολογικά χαράσσοντας την δική της ξεχωριστή διαδρομή στη συγκεκριμένη και πολυπληθή πλέον κατηγορία αθλητικών υποδημάτων. Μετά τον πάταγο που προκάλεσε το Clyde All-Pro, το πληρέστερο έως τώρα μπασκετικό της Puma που μακροημέρευσε χάρη και στη πανδημία, σειρά πήρε ένα ακόμη team model το Court Rider που έμελλε να συνδέσει το όνομά του με τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο παίχτη για το 2020-21 κι ο λόγος φυσικά για τη "Σφήκα" LaMelo Ball. Το Puma Court Rider εθεάθη για πρώτη φορά στις αρχές του έτους στα πόδια του μετέπειτα ROY κι αποτελεί μία ακόμη σχεδιαστική επιφοίτηση του Jacob Garcia, απ' τη πένα του οποίου "γεννήθηκαν" το Uproar και προσφάτως το Triple ενώ συμμετείχε και στη χρωματική διαφοροποίηση του Clyde Court Disrupt.
Για την κατασκευή του Puma Court Rider αξιοποιήθηκαν οι συνήθεις πρώτες ύλες που εντοπίζουμε στα τωρινά μπασκετικά της γερμανικής μάρκας. Το πολυεπίπεδο πλαίσιο συνίσταται πρωτίστως από ένα mesh bootie πάνω στο οποίο έχουν συνδεθεί μέσω ραφών γενναίες ποσότητες συνθετικού δέρματος τα οποία σε κατά τόπους σημεία του επικαλύπτονται αναμεταξύ τους. Οι πρόποδες του toe-cap, το τυπικό εξωτερικό heel counter αλλά κι εκατέρωθεν των αστραγάλων είναι οι περιοχές που συγκεντρώνεται η ποσότητα του ποιοτικού κατά τα άλλα συνθετικού δέρματος. Το γομοειδές Formstrip στην εξωτερική μεριά συνοδευόμενο από τον ημιδιάφανο συνθετικό "μανδύα" που βρίσκεται ψηλότερα ολοκληρώνουν το κέλυφος του παπουτσιού. Για τη σμίλευση της ενδιάμεσης σόλας εγκαινιάστηκε ένα νέο είδος foam που η εταιρεία "βάφτισε" Rider κι ουσιαστικά πρόκειται για μια εναλλακτική επιλογή του ProFoam που συνήθως προτιμάται. Το Court Rider ολοκληρώνει μια συνεχής σόλα με διττό μοτίβο χάραξης, το μεν ένα ανάγλυφο το δε με κοιλότητες αλλά και τα δύο να εκμεταλλεύονται το branda-name επαναλαμβανόμενα κι υπό γωνία 90 μοιρών, επί της ουσίας μια "μεταμφίεση" του herringbone.
Το Puma Court Rider έχει προέλθει από τη γραφιστική πένα του Jacob Garcia που η αλήθεια είναι ότι πειραματίστηκε αρκετά για να καταλήξει στο οριστικό σχέδιο. Το μοντέλο δε φέρει κάποιο τρανταχτό σημείο αναφοράς στο σχέδιό του όμως σα φιγούρα διαθέτει ουκ ολίγα δυναμικά χαρακτηριστικά. Αυτά που πρωταγωνιστούν στο πλαίσιο είναι το ολομόναχο Formstrip, τα δύο αραχνοΰφαντα "πέπλα" του, το παλαιάς κοψιάς (τύπου 80s) toe-cap του και βεβαίως το καθιερωμένο heel patch που περιέχει το εν κινήσει αιλουροειδές θηλαστικό. Στις νεότερες εκδόσεις του Rider το heel patch φέρει επιπρόσθετα έξι πρεσαριστούς κύκλους. Στη midsole του συναντάμε πιθανότατα το σήμα κατατεθέν του παπουτσιού, τα δύο μικρά Formstrip που σα να αλληλοσυμπληρώνονται μιμούμενα κατά κάποιο τρόπο το Ταοϊστικό σύμβολο Γιν-Γιανγκ.
Τον επικείμενο ερχομό του Puma Court Rider τον πληροφορηθήκαμε αρχές Ιανουαρίου του 2021 από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του LaMello Ball να τα δοκιμάζει σε προθέρμανσή του. Έκτοτε το Court Rider μετατράπηκε έστω κι ανεπίσημα σε signature κωδικό του LaMelo αφού το προμηθεύτηκε αποκλειστικά σε μία έκδοση διακοσμημένη με το προσωπικό του λογότυπο το οποίο θα κοσμεί και το πολυαναμενόμενο Puma MB1. Κατά τη διάρκεια των φετινών Playoffs το παπούτσι εντοπίστηκε να φοριέται κι απ' άλλους NBAers όπως οι Kendrick Nunn, Danny Green, Marcus Smart, DeMarcus Cousins αλλά και από τον φιναλίστ των Τελικών τον λυγερόκορμο και πρώην νούμερο ένα του ντραφτ DeAndre Ayton. Η παρουσιαζόμενη ασπρόμαυρη έκδοση είναι μία απ΄ τις τρεις συνολικά εκδόσεις που πρόλαβε να φορέσει ο Μπαχαμέζος σέντερ στην αξιοθαύμαστη post-season που πραγματοποίησαν οι Phoenix Suns.