11 Νοεμβρίου 2021

Jordan goes on Separate way! (official photos)

Μπορεί να ανυπομονούμε για τον ερχομό του επίσημου παπουτσιού του Luka Doncic με την Jordan Brand αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο Μιχαλάκης θα αμελήσει την κατηγορία των non-signature μοντέλων της. Στις οθόνες λοιπόν βλέπετε το Air Jordan Zoom Separate, ένα μπασκετικό που απασχόλησε αρκετό κόσμο τον περασμένο Αύγουστο όταν ο Bradley Beal των Washington Wizards εντοπίστηκε να τα δοκιμάζει σε προπόνηση της ομάδα του. Υπήρξε μια έντονη φημολογία γύρω απ' αυτό κι εν τέλει αποδείχθηκε πως πρόκειται για ένα ταπεινό team model.
Το Air Jordan Zoom Separate έχει μια εντυπωσιακή σιλουέτα με αεροδυναμικές γραμμές αποτελούμενο από φθηνά κυρίως υλικά. Το πλαίσιο του Separate συνίσταται κυρίως από mesh με μπόλικο fuse όμως αρκετά μεγάλο μέρος του εκμεταλλεύεται ένα είδος neoprene όμοιο με αυτό που βρίσκεται στο Nike Zoom G.T. Run. Η ενδιάμεση σόλα του είναι αρκετά παχιά και υψώνεται μερικά εκατοστά στο πίσω μέρος με αυτονόητο θα έλεγα σκοπό. Στην ευστάθεια συμβάλει προφανώς και το μεγάλο εξωτερικό heel counter που δείχνει πολύ ποιοτικό. Το ακριβές είδος του foam που αξιοποιείται δεν είναι γνωστό όμως σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή στο γιαπωνέζικο ιστότοπο της εταιρείας περιέχει έναν Zoom Air θύλακα στο έμπροσθεν μέρος της. Η εξωτερική του σόλα είναι χαραγμένη με τη μορφή herringbone που διακόπτεται από μια ομάδα ομόκεντρων οβάλ κύκλων ενώ το πίσω μέρος έχει τριχοτομηθεί κατά κάποιο τρόπο. Το σχέδιο το Zoom Separate μου κάνει μια μίξη ανάμεσα σε Nike Zoom Drive που φορούσε ο 2-MVP Steve Nash και σε Fila Hill 3 ενώ πανέμορφη λεπτομέρεια είναι ο λοξά τοποθετημένος Jumpman στη κορυφή της γλώσσας. Στην επίσημη περιγραφή του παπουτσιού αναφέρεται πως το παπούτσι είναι εμπνευσμένο από το step-back του Luka!
Η αρχική τιμή διάθεσης του Air Jordan Zoom Separate θα κυμαίνεται λίγο πάνω ή παραπάνω από τα 100 ευρώ, μια πολύ καλή επιλογή αναλόγως βέβαια το είδος του foam που χρησιμοποιείται καθώς και αν θα διαθέτει κάτι παραπάνω από ένα Zoom.