7 Οκτωβρίου 2021

Take it Yeezy with the knit! (official photos)

Ο πολυπράγμων ράπερ Kanye West δε προτίθεται σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει σύντομα την δραστηριοποίησή του στην κατηγορία των performing μπασκετικών υποδημάτων. Μετά από περίπου δύο χρόνια στην εν λόγω κατηγορία ετοιμάζεται να επανέλθει δριμύτερος μέσω ενός νέου κωδικού που ουσιαστικά μόνο νέος δεν είναι. Ο λόγος για το Adidas Yeezy Basketball Knit που αναμένεται να κυκλοφορήσει περί τα τέλη του τρέχοντος έτους με την τιμή του να φτάνει τα 260 δολάρια.
Όπως διαπιστώνεται κι εσείς το Adidas Yeezy Bsktbll Knit είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του QNTM Bsktbll με το σημείο που χει διαφοροποιηθεί πλήρως να ναι το υλικό κατασκευής του πλαισίου. Η Adidas επέλεξε ένα είδος ελαστικού πλεκτού όμοιο μ' αυτό που φέρουν τα N3XT L3V3L  2019 και 2020. Η υπόλοιπη κατασκευή εκμεταλλεύεται το tooling του QNTM οπότε έχουμε την ενδιάμεση σόλα από μικροκάψουλες Boost περικυκλωμένη από μια ελαστική TPU μπαριέρα συν την μονοκόμματη εξωτερική σόλα με  παραποιημένο herringbone traction. Αυτή η μερική ή επιλεκτική ανανέωση είναι μια πολύ προσφιλής τακτική του Kanye αφού κάπως έτσι συντηρείται-διατηρείται εδώ και έξι χρόνια ο κωδικός 350! Συνολικά σα σχέδιο θα έλεγα ότι συνδυάζει δύο μοντέλα, το προφανές Adidas YZY QNTM Bsktbll και το αείμνηστο αλλά εντυπωσιακότατο Nike Hyperdunk 2016 Flyknit!
Εσάς πως σας φαίνεται η - μερικός - νέα ιδέα του Kanye West? Πιστεύετε ότι θα τα πάει καλύτερα από το QNTM ή θα ναι το κύκνειο άσμα της σειράς?