1 Δεκεμβρίου 2019

Adidas D.O.N. Issue #1 (Mailman)

Ο νέος franchise player των "Μορμόνων" δεν είναι άλλος απ' τον εκρηκτικό Νεοϋορκέζο γκαρντ που ακούει στο όνομα Donovan Mitchell. Ο 23χρονος μόλις αλλά πολλά υποσχόμενος γκαρντ μετά από ένα περιπετειώδες κι απογοητευτικό καλοκαίρι με την Team USA, φέτος διανύει τη τρίτη του σεζόν στη δημοφιλέστερη μπασκετική λίγκα του πλανήτη. Παρά τη σύντομη παρουσία του στα παρκέ του NBA, ο μόλις 1,85 ύψους γκαρντ έχει κατορθώσει να επαναφέρει τους Utah Jazz στην ελίτ των ομάδων του πρωταθλήματος γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο. Έτσι λοιπόν, η Adidas έσπευσε να δεσμευτεί μαζί του και πέραν του χρηματικού αντιτίμου που του πρόσφερε του υποσχέθηκε και μια signature συλλογή. Κι επειδή ως γνωστόν οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τις καλές business, το πρώτο signature παπουτσάκι του κατέφτασε σχετικά γρήγορα γεγονός που τον έκανε μόλις τον τέταρτο εν ενεργεία NBAer που τυγχάνει τέτοιας τιμής από τη γερμανική εταιρεία. Το D.O.N. Issue #1 κυκλοφόρησε αρχικώς σε τέσσερις χρωματικές εκδόσεις και όλες τους σχετίζονταν με τον πλέον αξιαγάπητο υπερήρωα της Marvel Comics, τον SpiderMan. Όταν όμως έχεις έμπνευση όλα γίνονται!
Η Adidas έχοντας κατά νου πως τη φετινή σεζόν έχει προγραμματιστεί να επανέλθει για κάμποσους αγώνες η λατρεμένη μοβ φανέλα των "Μορμόνων", επέλεξε να "μεταμφιέσει" μια έκδοση του DON με τα χρώματα εκείνου του jersey στο οποίο απεικονιζόταν η χιονισμένη οροσειρά της Γιούτα. Η θρυλική εκτός έδρας μοβ εμφάνιση των Utah Jazz φορέθηκε το χρονικό διάστημα 1996-2004 κι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την back-to-back συμμετοχή της ομάδας στους Τελικούς του NBA το 1997 και 1998. Επί του προκειμένου τώρα, με μοβ χρώμα έχει "ποτιστεί" σχεδόν όλο το mesh τμήμα του μοντέλου συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας ενώ το εναπομείναν κομμάτι του πλαισίου είναι στα λευκά. Για την εξωτερική σόλα επιλέχθηκε το μπλε του πάγου και στο εξωτερικό πλαϊνό μέρος της ενδιάμεσης σόλας ζωγραφίστηκε η οροσειρά που υπήρχε στο περιβόητο πια mountain jersey. Στη συγκεκριμένη έκδοση αποδόθηκε επισήμως το παρατσούκλι "Mailman" για ευνόητος λόγους κάτι που ομολογεί άλλωστε το γραμματόσημο με το νούμερο του Mitchell που χει κολληθεί στο πλαίσιο στη θέση της ετικέτας "Issue #1" που χει η στάνταρ βερσιόν του κωδικού.
Το Adidas D.O.N. Issue #1 πέρα απ' την "οπαδική" έκδοση έχει ήδη προλάβει να κυκλοφορήσει σε αρκετούς ευφάνταστους χρωματισμούς. Αν θέλετε να γνωριστείτε λίγο καλύτερα με τον εν λόγω κωδικό δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.
https://greeksneakcollector.blogspot.com/2019/07/adidas-don-issue-1-venom.html