7 Δεκεμβρίου 2019

Testing Nike Kyrie 6

Παρά τις συνεχείς μετακομίσεις του Kyrie Irving η αναγνωρισιμότητα καθώς κι εμπορικότητά του παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ανάλογη πορεία ακολουθεί κι η signature σειρά του Νεοϋορκέζου πια "Uncle Drew" τείνει να εξελιχθεί στην δημοφιλέστερη μπασκετική συλλογή που κατέχει αυτή την εποχή στο ενεργητικό της η swoosh. Ο φέρελπις Benjamin Nethongkome για τρίτη συνεχή χρονιά ανέλαβε να σχεδιάσει το νέο Kyrie το οποίο η αλήθεια είναι πως θυμίζει έντονα το περσινό κωδικό της σειράς. Η σχέση εμπιστοσύνης που χει οικοδομηθεί μεταξύ των δύο καθώς και η θαυματουργή - βάσει πωλήσεων - σχεδιαστική πένα του Ben κρύβονται πίσω απ' το Nike Kyrie 6.
Σχεδιασμένα για το απρόβλεπτο παιχνίδι του "Θείου Ντρου", το Kyrie 6 προσφέρει ότι ακριβώς και το Kyrie 5 έχοντας όμως κάποιες ελαφρές τροποποιήσεις και βελτιώσεις του. Το άνωθεν μέρος της κατασκευής διαθέτει εκλεπτυσμένα υλικά όπως premium leather εκατέρωθεν των αστραγάλων και ballistic mesh για το υπολειπόμενο μέρος του κελύφους εξαιρουμένου του τριγωνικού και τεράστιου εξωτερικού heel counter. Για επιπρόσθετη σταθερότητα κι αυξημένη στήριξη της καμάρας έχει προστεθεί κι ένα midfoot στραπ το οποίο ίσως να δυσχεραίνει τον εκάστοτε χρήστη του μοντέλου. Η ενδιάμεση σόλα του έχει στρογγυλεμένη σχεδίαση κι αξιοποιεί το σύνηθες phylon αφρώδες υλικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον από την swoosh ενώ διαθέτει την ίδια αρθρωτή μονάδα Air Zoom Turbo στο μπροστινό μέρος του ποδιού κάτω ακριβώς απ' το μετατάρσιο όπως κι ο προκάτοχός του. Η εξωτερική του σόλα περιμετρικά είναι επίσης στρογγυλεμένη και φέρει για μοτίβο χάραξη δύο πολύ γνώριμά μας theme, το σαρκοφάγο φυτό Διωναία και το μάτι της Θαντέρα (αστειεύομαι!). Άλλα themes που εμφανίζονται στο Kyrie 6 περιλαμβάνουν επίσης το γνωστό μας Hamsa Hand, τον αριθμό 11 που δεν άλλαξε παρά τη μετακίνησή του στους Nets και φυσικά το περίφημο μάντρα του "Hungry+Humble".
Το Nike Kyrie 6 έχει αφιχθεί και στην ελληνική αγορά κι αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δεκάδες για να μη πω σε εκατοντάδες χρωματικούς συνδυασμούς όπως ακριβώς συνέβη δηλαδή και με τα Kyrie 2, Kyrie 3, 4 και 5! Ακολουθούν τα πάντα έγκυρα κι ενίοτε υπεραναλυτικά performing βιντέκια απ' τους συνήθη υπόπτους δοκιμαστές μπασκετικών μοντέλων τα οποία θα σας συνιστούσα να παρακολουθήσετε πριν ξοδευτείτε για το μάτια (κυριολεκτικά) του Kyrie 6.