23 Ιουλίου 2019

Testing Nike Kyrie Flytrap II

Ο Uncle Drew πέραν των ατομικών διακρίσεων, τριών χρυσών μεταλλίων με την Team USA κι ενός δαχτυλιδιού πρωταθλητή που χει ευτυχίσει να κερδίσει με το σπαθί του φυσικά, έχει υπό την εποπτεία του και δύο σειρές μπασκετικών παπουτσιών δια χειρός Nike. Αρκετοί από τους signature NBAers που διαθέτει η swoosh βάζουν την "υπογραφή-λογότυπό" τους και σε δεύτερη συλλογή παπουτσιών πέραν της βασικής σειράς που κατέχουν. Ο ηγέτης των Celtics δε μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση σ' αυτόν τον κανόνα κι έτσι πέρυσι η Nike "ίδρυσε" για χάρη του τη low-budget σειρά Flytrap ενώ φέτος είχαμε και τον διάδοχό του το οποίο εμφανισιακά θυμίζει σε τρομακτικά μεγάλο βαθμό το Nike Zoom Kobe VI.
Για τη κατασκευή του Nike Kyrie Flytrap II επιστρατεύθηκαν τα υλικά και οι τεχνολογίες που αξιοποιήθηκαν για τη κατασκευή του πρώτου κωδικού της σειράς. Για την δόμηση του κέλυφος του χρησιμοποιήθηκε ένα είδος textile-knit, μια ελαστική neoprene "μπαντάνα" στο σημείο που ήταν και πέρυσι, ολίγο από λεπτή fuse επίστρωση στα απολύτως αναγκαία σημεία συν ένα μεγάλο εξωτερικό heel counter από TPU που αποτελεί ευγενική "χορηγία" του Kobe VI. Η ενδιάμεση σόλα του προέρχεται από phylon υλικό κι εντός της αλλά μόνο στο έμπροσθεν μέρος του πέλματος υπάρχει εγκατεστημένος ένας μικρός Hex-Zoom Air θύλακας. Για μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας του Flytrap II επιλέχθηκε το μοτίβο χάραξης του Nike Kyrie 2 ελαφρώς τροποποιημένο και με την κατά το ήμισυ κυρτότητα που διέθετε ο σύμφωνα με αρκετούς καλύτερος κωδικός της σειράς. Σχεδιαστικά θα έλεγα πως το Flytrap II είναι η σύγχρονη μετενσάρκωση του Kobe VI στο οποίο όμως περιέχονται γονίδια την επίσημη signature σειρά του Kyrie. Το λογότυπο του Uncle Drew έχει τοποθετηθεί σχεδόν σε κάθε πιθανό κι απίθανο σημείο του παπουτσιού με εντυπωσιακότερο όλων αυτό που έχει υφανθεί στην εξωτερική πλευρά του κελύφους του κάθε ζεύγους.
Το Nike Kyrie Flytrap II έχει καταφθάσει στην ελληνική αγορά εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρό και δύναται να το βρείτε σε αρκετούς χρωματισμούς (τέσσερις αν θυμάμαι καλά) χωρίς να χρειαστεί να καταξοδευτείτε. Παρακάτω θα βρείτε δύο κατατοπιστικότατα performing βιντεάκια του Kyrie Flytrap II ώστε να έχετε κατά νου και τις γνώμες των "ειδικών" σχετικά με τη low-budget πρόταση της swoosh.