30 Ιουλίου 2019

Το νέο γαλλικό κλειδί TP9.VII (official images)

Ο Tony Parker, ο σπουδαιότερος Γάλλος μπασκετμπολίστας ever κι ένας απ' τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίχτες που αγωνίστηκαν στο NBA, ναι μεν αρχές του καλοκαιριού μας ξάφνιασε όλους ανακοινώνοντας την αποχώρησή του απ' την ενεργό δράση παρ΄ όλα αυτά όμως η κινέζικη PEAK είχε κάνει ήδη τα "κουμάντα" της για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Το PEAK TP9.VII είναι το νεότερο κι ίσως το τελευταίο μοντέλο της signature σειράς του πασίγνωστου σε μας Τεπέ.
Το PEAK TP9.VII από εξωτερικής εμφάνισης θυμίζει κατά πολύ το αμέσως προηγούμενο μοντέλο της σειράς. Το άνωθεν μέρος της κατασκευής είναι από πλεκτό ελαστικό υλικό ενώ μεγάλο μέρος της εξωτερικής πλευράς αλλά και του toe-cap καλύπτεται από έναν λεπτό fuse μανδύα στα πρότυπα του Air Jordan Why Not Zer0.1 αλλά με τη διαφορά πως το εν λόγω πλαίσιο συμβάλει στο lockdown καθώς φέρει οπές για τη διέλευση των κορδονιών. Η ενδιάμεση σόλα του είναι 100% κατασκευασμένη με βάση το νέο foam που ανέπτυξε η εταιρεία και το οποίο έχει ονοματίσει TaiChi. Αυτό το εξαιρετικά μαλακό νέο αφρώδες υλικό συγκρατείται από ένα μονοκόμματο TPU πλαίσιο που καλύπτει όλη την εξωτερική πλευρά και τμήμα της φτέρνας κάτι που θυμίζει την αντίστοιχη "μπαριέρα" που διέθεταν τα Adidas Crazy Explosive 2016 και Explosive 2017. Σα σχέδιο σίγουρα έχει πάρα μα πάρα πολλά κοινά στοιχεία με τον TP9.VI αλλά κατ' εμέ δεν μπορεί να υπερκεράσει σε εμφάνιση το PEAK TP9 I αλλά και το TP9 II.
Το PEAK TP9.VII δε νομίζω πως θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε στην ελληνική αγορά. Μακάρι να γίνει η έκπληξη όπως έχει συμβεί κατά καιρούς με κάποιους απ' τους κωδικούς της σειράς του Lou Williams καθώς κι άλλων περίφημων κωδικών της κινέζικης εταιρείας (βλέπε PEAK Team Attitude).