26 Ιουλίου 2019

Behold! The all new Nike Aphadunk!! (official images)

Πέραν του πρώτου signature παπουτσιού του φετινού MVP ένα ακόμη μοντέλο της Nike αναμένεται να κλέψει τη παράσταση κι αυτό είναι το "άσημο" πλην όμως εντυπωσιακότατο Alphadunk. Ο ανεπίσημα επίσημος διάδοχος της σειράς Hyperdunk δείχνει πολύ πιο κτηνώδες σε σχέση με τους προγόνους του κι αυτό οφείλεται πρωτίστως στο πανύψηλο παρουσιαστικό του και δευτερευόντως σε κάποιες νέες πατέντες που διαθέτει.
Για τα υλικά κατασκευής του Nike Alphadunk δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε σε περασμένη ανάρτηση μου (κλικάρετε εδώ) όπου αναλύω εν συντομία τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αυτού μοντέλου. Πριν κάποιες ώρες όμως διέρρευσαν στο διαδίκτυο και οι πρώτες αναλυτικότερες και σχεδόν 360 φωτογραφίες του Nike Alphadunk. Το ότι θα "κουβαλάει" τη νέα τεχνολογία AirKnit το γνωρίζαμε όπως κι ότι θα φέρει κι έναν γενναιόδωρο και bottom-loaded θύλακα Zoom Air στο έμπροσθεν μέρος. Δε θα μου κάνει έκπληξη αν στο πίσω μέρος της ενδιάμεσης σόλας βρίσκεται "κρυμμένος" κι ένας ακόμη Zoom Air θύλακας. Αυτό που μετά βεβαιότητος "μαρτυρούν" οι νέες φωτογραφίες είναι πως ο έμπροσθεν θύλακας Zoom δεν θα είναι διαμπερής αλλά η μία πλευρά του, η εσωτερική του για την ακρίβεια, θα είναι καλυμμένη από το foam υλικό απ' το οποίο προέρχεται και η ενδιάμεση σόλα του. Όσο για τη funky έκδοση που βλέπετε είναι εμπνευσμένη από την ταινία "Back to the future 2" και συγκεκριμένα από τον ιπτάμενο hoverboard του πρωταγωνιστή ήρωα Marty McFy!
Η αλήθεια είναι πως το θηριώδες Nike Alphadunk δείχνει ένα πολλά υποσχόμενο μπασκετικό εκ μέρους της αμερικάνικης εταιρείας και θα έπρεπε να χε "υιοθετηθεί" απ΄ την οικογένεια Hyperdunk.