1 Δεκεμβρίου 2018

Η Adidas σχεδιάζει τα μπασκετικά του μέλλοντος! (official preview)

Η Adidas Basketball πριν από μερικά 24ωρα αποκάλυψε μέσω διαδικτύου τρία νέα μπασκετικά της υποδήματα διευρύνοντας μονομιάς τη κατά γενική ομολογία ολιγάριθμη μπασκετική της συλλογή. Τα Adidas Pro Vision, Marquee Boost και N3XT L3V3L είναι τα ολοκαίνουργια καμάρια της που αποτελούν προϊόντα έμπνευσης της Brooklyn Creator Farm, μιας "εταιρείας" που έχει ιδρύσει η ίδια η Adidas και στην οποία απασχολούνται ομάδες σχεδιαστών απ' όλο τον κόσμο με αποκλειστικό και κοινό τους στόχο να σχεδιάσουν το μέλλον των sneakers έχοντας ως ιθύνων νου τον πολυσυζητημένο Marc Dolce. Ας προχωρήσουμε τώρα στο "ψητό"!
Το Adidas Pro Vision είναι το φθηνότερο εκ των τριών νέων κωδικών. Διαθέτει ένα πλαίσιο στήριξης στο μεσαίο τμήμα του πέλματος το οποίο περιγράφεται ως ripstop midfoot cage και βασίζεται στα φαρδιά Three Stripes της εταιρείας (φέρνει λίγο στα μικρά TPU φτερά του Adidas Mutombo), "εγκλωβίζοντας" ουσιαστικά το πόδι εντός ενός εύκαμπτου κελύφους με τη μορφή φακέλου από textile mesh που χει κάμποση εσωτερική επένδυση πέριξ των αστραγάλων. Η ενδιάμεση σόλα του είναι μετρίου πάχους και φέρνει μικρούς "λοφίσκους" σε κατά τόπους σημεία της ενώ για την σύστασή της χρησιμοποιείται η αντικραδασμική τεχνολογία Βounce που είθισται να αξιοποιείται από τα low budget μοντέλα της Adidas Basketball. Τέλος, για την απαραίτητη πρόσφυση έχει επιστρατευθεί το μοτίβο χάραξης που υπάρχει στο Harden Vol. 3 αλλά με κάποιες ελαφρές τροποποιήσεις της.
Το δεύτερο μοντέλο καλείται Adidas Marquee Boost και πρόκειται ουσιαστικά την σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού Top Ten. Για τη κατασκευή του άνωθεν μέρους χρησιμοποιείται κυρίως ένα είδος mesh υλικού που μιμείται το Primeknit διαθέτοντας βεβαίως τις απαραίτητες φυσικά επιστρώσεις από fuse. Τόσο στη low όσο και στη high top εκδοχή του το Marquee φέρει προσχηματοποιημένο και πλούσιο κολάρο ένα γνώριμο χαρακτηριστικό των μπασκετικών υποδημάτων των late 80s. Εν συνεχεία έχουμε μια ενδιάμεση σόλα "φίσκα" από μικροκάψουλες Boost με τους λιγοστούς κι αναγκαίους περιορισμούς στο ήμισυ της εξωτερικής μεριάς συν το απαραίτητο και συνηθισμένο torsion plate σαν το αντίστοιχο που διέθετε το Harden Vol. 1. Για την χάραξη της επίσης μονοκόμματης και ενιαίας εξωτερικής σόλας διαπιστώνουμε πως έχει γίνει εκτεταμένη χρήση του γνωστού και μη εξαιρετέου κυματοειδούς ή αλλιώς ψαροκόκαλου μοτίβου χάραξης.
Τελευταίο και εντυπωσιακότερο όλων, το Adidas N3XT L3VEL. Το πιο φουτουριστικό εκ των τριών νέων /// είναι μια κατασκευή που δε διαθέτει καθόλου κορδόνια και το lockdown του βασίζεται στο ενιαίο και ελαστικό Primeknit κέλυφος πάνω στο οποίο βρίσκεται προσκολλημένο ένα λεπτό ορθογώνιο TPU πλαίσιο copy-paste εκείνου που θα διαθέτει το επερχόμενο Dame 5. Το κολάρο του παρουσιάζει μια έντονη ασυμμετρία λες κι έχει ενσωματωμένη επιστραγαλίδα κι ομολογώ πως έχω μεγάλη περιέργεια να δω στο κατά πόσο λειτουργικό και ευκολοφόρετο θα είναι το εικονιζόμενο μπασκετικό. Στο N3XT L3V3L θα κάνει ντεμπούτο και η ολοκαίνουργια αντικραδασμική τεχνολογία Lightstrike χάρη στην οποία έχει κατασκευαστεί όλη η ενδιάμεση σόλα του και εδώ να επισημανθεί πως η νεοσυσταθείσα τεχνολογία έχει αναπτυχθεί απ΄ την ίδια την Adidas.
Και οι τρεις κωδικοί αρχικά θα διατεθούν μέσω του επίσημου ιστότοπου της Adidas και μονάχα για ένα 24ωρο (το σημερινό) οπότε όσοι "σκανδαλιστήκατε" δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε στο site της. Αν πάλι δε προλάβετε μην ανησυχείτε καθώς και οι τρεις κωδικοί αναμένεται να κυκλοφορήσουν ξανά μέσα στη σεζόν και μάλιστα σε νέους χρωματικούς συνδυασμούς.