28 Ιανουαρίου 2024

A 2nd beast from New Balance?? (official photos)

Με το Kawhi IV να το αναμένουμε στη κυκλοφορία από στιγμή σε στιγμή ή καλύτερα από βδομάδα σε βδομάδα, η New Balance ανακατεύει περισσότερο την τράπουλα με τον ερχομό του δεύτερου μοντέλου της δεύτερης μη-signature μπασκετικής της συλλογής. Αναφέρομαι βεβαίως στο Fresh Foam BB V2, τον διάδοχο του κάπως "προβληματικού" πρώτου performing μπασκετικού της NB που δυστυχώς δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα.
Το λοιπόν, αυτό που βλέπετε στους δέκτες σας είναι το εντυπωσιακότατο New Balance Fresh Foam BB V2 που εκ πρώτης όψεως παραπέμπει αρκετά στο TWO WXY V4 έχοντας βεβαίως μπόλικα running γονίδια και αναφέρομαι στο Fresh Foam 1080V13. Η εικονιζόμενη έκδοση είναι λίγο πιο premium καθώς το πλαίσιο της συνίσταται από κάτι σα λεπτό καραβόπανο αλλά περιτριγυρισμένο και ενισχυμένο από nubuck κομμάτια. Η ενδιάμεση σόλα του είναι κατασκευασμένη από διπλού τύπου Fesh Foam X foam κάτι που σημαίνει ότι το σκληρότερο EVA θα περιβάλει το αντίστοιχο αλλά μαλακότερο EVA. Το προφίλ της midsole είναι παχύτερο ακόμη και απ' του TW4 κάτι που πιθανό να προβληματίσει αρκετούς αφού το court feel θα ναι λιγοστό. Ένα ακόμη στοιχείο που κληρονόμησε από τον άμεσο πρόγονό του είναι το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής του σόλας μιας και φέρει πάλι κρατήρες (λιγότερους σε αριθμό) με τα γνώριμα μικροσκοπικά κενά στον πυρήνα του ώστε να εκτονώνεται το foam. Σα σχέδιο το FFV2 είναι πανέμορφο ιδιαίτερα στην έκδοση που βλέπουμε καθώς θα υπάρξει και έκδοση που χει διαφορετικό πλαίσιο όσον αφορά τα υλικά δόμησης, η υπόλοιπη κατασκευή θα ναι ακριβώς ίδια.
Το New Balance Fresh Foam BB V2 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στο Αμέρικα στις 2 Φεβρουαρίου και με αρχική τιμή τα 140 δολάρια. Στην Ευρώπη την ίδια ημερομηνία και με τιμή στα ίδια ακριβώς επίπεδα.