2 Φεβρουαρίου 2023

Testing Nike Zoom GT Cut 2

Η προπέρσινη ανακοίνωση της Nike σχετικά με την Greater Than φαμίλια βρήκε αρκετούς υποστηρικτές μεταξύ των οποίων κι εμένα. Αν και πανάκριβο το GT Jump κέρδισε τις εντυπώσεις αφού ήταν ότι πιο bouncy έχει φτιάξει η swoosh με το GT Cut να απουσιάζει αδικαιολόγητα από την ελληνική κι ευρωπαϊκή αγορά. Προς παρηγοριά όλων μας το σίκουελ του Nike GT Cut που ετοιμάστηκε σε χρόνο dt έχει ξεκινήσει από καιρό να διατίθεται σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί η Nike το δικαιολογημένο hype που δημιούργησε ο προκάτοχός του.
Τα μόνα κοινά σημεία μεταξύ Nike GT Cut 1 και Cut 2 είναι το μπόι τους κι ίσως ότι διαθέτουν αποσπώμενη midsole, όλα τα υπόλοιπα είναι τελείως διαφορετικά. Το πλαίσιο του παπουτσιού είναι από ένα είδος διάφανου και πλαστικοποιημένου textile το οποίο υποστηρίζεται υπογείως από lining με ανθεκτικούς ιμάντες για τη διέλευση των κορδονιών. Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, διατηρήθηκε η ιδέα με την αποσπώμενη ενδιάμεση σόλα από React που αναπαύεται πάνω σ' ένα μεγάλο Zoom strobel όμως το Zoom Air που υπήρχε στη φτέρνα του Cut 1 συρρικνώθηκε και μετακινήθηκε στο πάτωμα της midsole. Για την εξωτερική σόλα επιχειρήθηκε ένα νεότερο μοτίβο χάραξης εμπνευσμένο από herringbone που μάλλον τη δανείστηκε απ' το Kyrie 9 ή λέτε να συνέβη το ακριβώς αντίθετο? Συνολικά σα σχέδιο το Nike GT Cut 2 δεν έχει τη γοητεία του προγόνου του όμως δείχνει επιθετικότερο αν και πιο λιτό. Ωραία η ιδέα με το μικρούλικο heel counter που αστραπιαία μου φέρνει στο νου το πίσω μέρος του Zoom Kobe 7 System.
To Nike GT Cut 2 μπορείτε να το βρείτε στην ελληνική αγορά και μάλιστα στους εκπτωτικούς κωδικούς αλλά να είστε υποψιασμένοι πως δεν είναι τόσο θελκτικό όσο το πρώτο GT Cut. Αν δε  με πιστεύετε δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τα παρακάτω performing βιντεάκια των ειδικών!