26 Φεβρουαρίου 2023

Reebok is back with a Zig! (official photos)

Κι όμως δε πρόκειται για κακόγουστο αστείο! Η Reebok επέλεξε να επανακυκλοφορήσει φέτος όχι ένα από τα τελευταία πέντε μοντέλα της Answer συλλογής ούτε κάποιο απ' τα ξεχασμένα Reignman αλλά σε ένα Zig μπασκετικό το οποίο έστω κι άτυπα ήταν "κατοχυρωμένο" στον άλλοτε πρωτευουσιάνο John Wall. Παραδέχομαι πως δε περίμενα τέτοια έκπληξη από του ιθύνοντες της Reebok κι ίσως αυτό το εγχείρημα να σημάνει την επάνοδο της τέως αγγλικής φίρμας στα performing μπασκετικά!
Ο λόγος για το Reebok Zig Encore που ναι μεν έχει το ίδιο όνομα με τον πρόγονό του όμως είναι κάπως διαφορετικό σε σχέση με το μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2011. Επί της ουσίας το νέο Zig Encore αποτελείται από τρία όλα κι όλα υλικά! Για το πλαίσιο έχουμε ένα μονοκόμματο mesh με πληθώρα fuse επιστρώσεων ενώ συνθετικό δέρμα εντοπίζουμε μόνο στα σημεία που βρίσκονται οι οπές για τα κορδόνια. Η πολυδιαφημισμένη τεχνολογία Zig, που στη πραγματικότητα είναι ένα τέχνασμα, είναι περισσότερα mm σε ύψος, με λιγότερα ζιγκ-ζαγκ και παχύτερη σε σύγκριση με του Encore του '11. Ένα ακόμη σημείο που χει αλλάξει είναι η εξωτερική σόλα που χει πλέον ενιαίο πάτωμα με διάκενο ακριβώς στο κέντρο της σόλας πιθανόν για να εκτονώνεται το foam της midsole. Το σχέδιο του νέου Zig Encore δεν είναι τόσο θορυβώδες αλλά για έναν ανεξήγητο και περίεργο λόγο το βρίσκω ομορφότερο από εκείνο που είδαμε το μακρινό 2011. Μακάρι να είναι και λειτουργικότερο σε σχέση με τότε, ναι νια φαρμάκι.
Το Reebok  Zig Encore έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται από το site της εταιρείας μονάχα όμως για τις ασιατικές χώρες οπότε λίαν συντόμως θα το δούμε και στην Ευρώπη σε τιμή λίγο πιο κάτω από τα 100 Euro.