16 Ιανουαρίου 2023

Cryptokicks or the Adapt BB 3.0!! (official photos)

Η Nike λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 2022 αποκάλυψε το νέο της laceless ή ορθότερα την συνέχεια των auto-lacing μπασκετικών παπουτσιών που εκκίνησε το 2019. Θέλοντας να ανανεώσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού η Nike προχώρησε σε μια συνεργασία με την εταιρεία RTFKT ετοιμάζοντας το Cryptokicks iRL, το πρώτο μπασκετικό που εμφανίστηκε στο Metaverse κι εν συνεχεία στη δική μας διάσταση. Κατ' εμέ μια εντελώς άκυρη μαρκετίστικη ιδέα!
Το Nike Cryptokicks iRL είναι επί της ουσίας μια αναθεωρημένη ή μια ανανεωμένη εκδοχή του Adapt BB 2.0 που πρωτοθαυμάσαμε στα λεπτεπίλεπτα - travelling - πόδια του Ja Morant. Για το πλαίσιο έχουμε έναν ποιοτικότατο knit μανδύα σα βάση με το καλώδιο του AdaptFit μηχανισμού να συνδέονται στα άκρα των δύο διασταυρούμενων πτερύγιων που μου βεβαίως παραπέμπουν σε αυτά των Air Jordan VIII και Air Raids! Η μορφή της ενδιάμεσης σόλας καθώς και το tooling της είναι σχετικά ίδια με του Adapt BB 2.0 δηλαδή cushlon foam με τον lacing μηχανισμό στο κέντρο της, έναν Zoom Turbo θύλακα στο έμπροσθεν μέρος συν έναν Zoom Air θύλακα στη φτέρνα κάτι που δεν υπήρχε στο δεύτερο BB. Ανανεωμένο εμφανίζεται και το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας που περιέχει διάφορες χαράξεις κι όχι μόνο herringbone που είχε ο προκάτοχός του. Σα φιγούρα το Cryptokicks iRL είναι μερικώς φουτουριστικό αφού δε γίνεται να αγνοήσω ότι βλέπω το BB 2.0 με δύο πρόσθετα στραπ. Εντύπωση πάντως μου κάνει πως δε μπορώ να διακρίνω κάπου έστω ένα σηματάκι swoosh!  
Το Nike Cryptokicks αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του αγοραστικού κοινού το προσεχές διάστημα σε τέσσερις χρωματισμούς και με αρχική τιμή πολύ πιο τσιμπημένη από πριν.