17 Ιανουαρίου 2023

Welcome to the zoo mr.Tatum! (unofficial photos)

Και μετά τον μίνι ιντερνετικό χαμό που προκλήθηκε με την δημοσιοποίηση των πρώτων δύο ανεπίσημων φωτογραφιών του Jordan JT1 ή αλλιώς Tatum 1, σήμερα εμφανίστηκαν από το πουθενά πιο ξεκάθαρες και λεπτομερέστερες φωτογραφίες του παπουτσιού. Τι μας ετοίμασε λοιπόν αυτή τη φορά η Jordan?
Έχουμε ένα ημίψηλο μπασκετικό με υλικά που συνήθως εντοπίζουμε στα τελευταία δύο Air Jordan, ήτοι ένα αραχνοΰφαντο knit πλαίσιο, με ενίσχυση από συνθετικό δέρμα όμοια με το Air Jordan XI Low IE κι ένα προσεγμένο συνθετικό πίσω μέρος διακοσμημένο με ραφές. Για την ακριβή σύνθεση της ενδιάμεσης σόλας δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση αλλά πιθανολογώ πως πρόκειται για phylon foam όπoυ μπροστά περιέχει Zoom Air με το τελευταίο να είναι και το πλέον σίγουρο αν κρίνω απ΄ την τελευταία φωτογραφία. Η πλαστική μπαριέρα που ναι ενσωματωμένη στο πτερύγιο φαίνεται πως εκτείνεται μέχρι το πάτωμα πιθανόν να είναι ένα είδος Isoplate σα του Luka 1. Εντυπωσιακότατη δείχνει κι η εξωτερική σόλα με συμπαγή γόμα αλλά και διάφανη ενώ μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το οβάλ διάκενο στο ύψος του μεταταρσίου. Σχεδιαστικά όπως έχω δηλώσει και στη προηγούμενη ανάρτησή μου, το Tatum 1 δείχνει σα μια μίξη μεταξύ Adidas J Wall 2 και Air Jordan XI IE Low. Για λογότυπο ίσως να προτιμούσα κάτι άλλο απ' αυτό που χρησιμοποιείται στις PE εκδόσεις που φοράει.
Σχετικά με την αρχική του τιμή λέγεται πως θα φθάνει τα 130 δολάρια άρα 130 ευρώπουλα και κάπου στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει να διατίθεται στο αγοραστικό κοινό.