21 Ιουλίου 2022

Nike Zoom Freak 2 (Bamo)

Το Nike Zoom Freak 2 θα έχει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά του πρωταθλητή και Finals MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Γιάνναρος πορεύθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της προπέρσινης περιόδου φορώντας το Zoom Freak 2 απ' το πρώτο κιόλας ματς μέχρι την αλησμόνητη κι ολοστρόγγυλη 50άρα που "έριξε" κατακέφαλα στους Phoenix Suns συνθλίβοντας οποιαδήποτε ισχνή ελπίδα κι αν είχαν οι "Ήλιοι" για να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Tο αγωνιστικό ντεμπούτο του Nike Zoom Freak 2 ήταν νικηφόρο και πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 απέναντι στους San Antonio Spurs στη "White Cement" έκδοση. Στο ερχόμενο ματς των Milwaukee Bucks κόντρα στους Sacramento Kings ο back-2-back MVP αγωνίστηκε φορώντας μια ακόμη έκδοση εκ των τεσσάρων πρώτων που περιέχονταν στο επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Swoosh αναφορικά με τον ερχομό του δεύτερου signature της συλλογής του Γιάνναρου.
Ο λόγος για το πρασινωπό Zoom Freak 2 με το παρατσούκλι "Bamo" που προσπάθησε να εναρμονιστεί με την πράσινη εμφάνιση των "Ελαφιών" κι όλως περιέργως εμπορικά δε τα πήγε καθόλου άσχημα. Το κυπαρισσί χρώμα του πλαισίου με τις κατά τόπους κάμο λεπτομέρειες σε συνδυασμό με την πορτοκαλί φόδρα και την καφετί απόχρωσης της διχοτομημένης εξωτερικής του σόλας συνθέτουν μια ασυνήθιστη αλλά αξιοπρόσεχτη έκδοση του δεύτερου Freak. Το βαθύ πράσινο χρώμα ναι μεν κυριαρχεί στο παρόν Freak όμως αυτό που το αναβαθμίζει αισθητικά είναι το κάμο μοτίβο με το οποίο έχουν διακοσμηθεί το επιβλητικό swoosh της εξωτερικής πλευράς αλλά κι περιοχή του mesh που ξεπροβάλει στη πρύμνη του. Το καμουφλάρισμα για το οποίο γίνεται λόγος δεν είναι στρατιωτικού τύπου αλλά πρόκειται περί ενός μοτίβου που χει μορφοποιηθεί χάρη στην επαναλαμβανόμενη αναγραφή της λέξης Freak σε διάφορα στυλ γραμματοσειράς, μεγέθη και χρώματα.
Παρά το γεγονός πως το Nike Zoom Freak 3 είναι το μοντέλο που κυριαρχεί πλέον στα ράφια των καταστημάτων αθλητικών ειδών εντούτοις το Zoom Freak 2 εξακολουθεί να διατίθεται και μάλιστα σε πληθώρα εκδόσεων. Για πολλά περισσότερα σχετικά με το δημοφιλές Nike Zoom Freak 2 δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί.