6 Ιουλίου 2022

Air Jordan 37: Born in the lab! (official photos)

Η Jordan Brand αποκάλυψε επισήμως σήμερα το τελευταίο κεφάλαιο της πιο ιστορικής κληρονομιάς στην ιστορία των performing υποδημάτων. Ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο πως το Air Jordan 37 θα είχε επιρροές απ' το Air Jordan 7, αφού με αυτή τη "συνταγή" πορεύεται η συλλογή στην τέταρτη δεκαετία ζωής της. Τηρώντας αυτόν τον απαρέγκλιτο κανόνα και βασιζόμενο εν πολλοίς στο Air Jordan 36 ετοίμασαν ένα Τζορντανικό ανανεωμένο τεχνολογικά αλλά και σχεδιαστικά.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν ο σχεδιασμός του Air Jordan 37 προέκυψε μέσα από το Nike Sports Research Lab (NSRL) έπειτα από μελέτη των σταδίων του άλματος: Crash, Load και Launch. Για το Crash, η φτέρνα διαθέτει ένα καλούπι TPU που περικλείει τον αφρό Formula 23 (Jordan Luka 1), το νεότερο foam της Jordan Brand. Για το Load, που είναι η μεταφορά της κίνησης από τη φτέρνα στο μέσο του ποδιού, χρησιμοποιείται ένα shank plate από ανθρακόνημα που είχαμε να δούμε από το Air Jordan XXXII. Τρίτη και τελευταία φάση αυτή του Launch, όπου χρήστης απολαμβάνει ένα Zoom Air strobel που καλύπτει ολόκληρο το μήκος του πέλματος συν ένα κλασικό θύλακα Zoom Air έμπροσθεν. Κι απ' τα χαμηλά στα ψηλά! Για το κέλυφος του AJ37 χρησιμοποιείται το Lenoweave που απολαύσαμε στο AJ36 συν έναν σύνθετο σκελετό από fuse και δέρμα που μιμείται κάπως τον εξω-σκελετό του Flight Huarache! Σα σχέδιο το Air Jordan 37 απογοητεύει ελαφρώς αφού έχει "αντιγράψει" μόνο ένα απ' τα δεκάδες σχεδιαστικά στοιχεία του AJ7 με το μοτίβο χάραξης της σόλας να είναι το μοναδικό "κοινό" τους σημείο.
Το Air Jordan 37 παρουσιάστηκε σε δύο χρωματισμούς, στο ζαχαρί "Beyond Borders" που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και στο γνωστό "Hare" που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2022.