4 Ιουλίου 2022

Puma, just Rise up!! (official photos)

Η Puma αρχίζει σιγά-σιγά να διαμορφώνει για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο την ολοκαίνουργια φαρέτρα όπλων της στην οποία ανήκουν ήδη τα Court Rider 2.0, MB.02 και Blaze Court. Το τέταρτο και νεότερο μέλος της νέα "φαμίλιας" είναι ένα ακόμη team model που καλείται Rise Nitro κι αναμένεται να φορεθεί από αρκετούς NBAers που ναι "συμβεβλημένοι" με την Puma.
Όπως διαπιστώνετε κι εσείς, το Puma Rise Nitro είναι μια ημίψηλη μπασκετική κατασκευή, κομματάκι διαφορετική σε σχέση με τα μοντέλα που μας έχει συνηθίσει η Puma. Αυτό οφείλεται κυρίως στον τρόπο που χει δομηθεί το πλαίσιο όπου έχουμε ένα mesh υπόστρωμα όπου τα 3/4 της επιφάνειάς του καλύπτονται από έναν ελαστικό μανδύα προερχόμενο απ΄το ίδιο υλικό που χει κατασκευαστεί η μικρή εγκάρσια μπαντάνα του Fusion Nitro. Φυσικά δε λείπουν oι fuse επιστρώσεις με το υλικό να καλείται PWRTAPE. Η ενδιάμεση σόλα του Rise είναι μετρίου πάχους και φυσιογνωμικά θυμίζει τη midsole του Fusion με το Nitro foam να είναι το βασικό αντικραδασμικό υλικό δόμησής της. Για την πρόσφυση επιλέχθηκε το herringbone με κατεύθυνση κατά μήκος του παπουτσιού κι όχι κάθετα ως είθισται με την αντιστρεπτική πλάκα Proplate σε μορφή "X" να διακόπτει τον κυματισμό. Σχεδιαστικά θα έλεγα πως είναι μια ανανεωμένη και συμπαγέστερη εκδοχή του Fusion Nitro με Blaze Court λεπτομέρειες όπως το Formstrip λογότυπο κι fuse επικαλύψεις.
Το Puma Rise Nitro κυκλοφορεί στις ασιατικές αγορές εδώ και μερικές μέρες οπότε οσονούπω θα το δούμε και κατά Ευρώπη μεριά. Η τιμή του κατόπιν μετατροπής σε ευρώ αγγίζει τα 120 με 130 € κάτι που σίγουρα θα αποτρέψει πολύ κόσμο εκτός κι αν το performing που προσφέρει είναι κάτι ΟΥΑΟΥ!