19 Ιανουαρίου 2020

Nike Kobe V Protro (Chaos)

Η απόσυρση του Kobe Bryant από την ενεργό δράση δε σήμανε τους τίτλους τέλους για τη signature σειρά παπουτσιών του. Εξακολουθεί να υφίσταται υπό την εποπτεία του "Black Mamba" και παρά το μικρό φρεσκάρισμα στην επωνυμία της σειράς (Kobe AD) εξακολουθεί κατά καιρούς να εγκαινιάζει νέες τεχνολογίες και ανατρεπτικά design. Πριν όμως από δύο χρόνια ελήφθη η απόφαση να μπει η σειρά σ' ένα πολύ γνώριμο για τη Nike πρόγραμμα, αυτό της επανακυκλοφορίας περασμένων κωδικών τα οποία θα είναι ελαφρώς αναβαθμισμένα (remastered?) χωρίς να αλλοιώνεται επ' ουδενί η εξωτερική τους εμφάνιση. Το έναυσμα δόθηκε με το Zoom Kobe 1 αποδεικνύοντας ότι το old school αντέχει στο χρόνο, ακολούθησε το "ιγντριγκαδόρικο" Zoom Kobe IV και μόλις προ ολίγον ημερών έφτασε κι η σειρά του πέμπτου Kobe. Το Nike Kobe V Protro όπως λέγεται τη σήμερον ημέρα είναι μια έμπνευση του Eric Avar βεβαίως το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009 και θεωρείτο τότε το ελαφρύτερο και κοντύτερο Nike Kobe που κατασκευάστηκε ποτέ. Ο Kobe γνωστός λάτρης του ποδοσφαίρου ήθελε διακαώς ένα μπασκετικό με ποδοσφαιρικά γονίδια κι έτσι ο Avar δε του χάλασε το χατίρι. Φέτος και μόλις στις αρχές Γενάρη κυκλοφόρησε η έκδοση "Chaos" η οποία είναι εμπνευσμένη από τον Joker, τον φανταστικό χαρακτήρα της DC Comics τον οποίο ενσάρκωσε ο Heath Ledger στο κινηματογραφικό αριστούργημα του 2008 The Dark Knight.
Το Nike Kobe V Protro "Chaos" και για τους κάπως μεγαλύτερους γνωστότερο κι ως "Joker" επανακυκλοφορεί για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια έχοντας όμως κάποιες μικροδιαφορές σε σχέση με την ορίτζιναλ βερσιόν του. Το κέλυφός του δεν έχει υποστεί την παραμικρή αλλαγή εν αντιθέσει με τον εναπομείναν τμήμα της κατασκευής που έχει τροποποιηθεί ή αναβαθμιστεί ανάλογα την οπτική που το παρατηρεί κάποιος. Για την δόμηση της ενδιάμεσης σόλας του επιστρατεύθηκε cushlon foam αντί phylon ενώ αντί δύο θυλάκων Zoom Air, έναν μικρό οβάλ στο μπροστινό μέρος κι έναν στη περιοχή της φτέρνας όπως ήταν στο πρώτο release του, εμφανίζεται τώρα έχοντας μόνον έναν μεγάλο και παχύ Zoom Turbo θύλακα που καλύπτει όλη σχεδόν την περιοχή του μεταταρσίου ακριβώς σαν αυτόν που διαθέτει το Nike Kyrie 5. Η μοναδική εμφανής διαφορά που καταγράφεται μεταξύ "Chaos" και τέως "Joker" είναι η πυκνότητα χαρτογράφησης (ή απεικόνισης) των καρδιακών παλμών ως μοτίβου χάραξης της εξωτερικής σόλας του.
Η εικονιζόμενη έκδοση πραγματοποίησε το αγωνιστικό της ντεμπούτο κατά το Χριστουγεννιάτικο ματς του 2009 μεταξύ Cleveland Cavaliers και Los Angeles Lakers ή καλύτερα LeBron vs Kobe στο Staples Center. Οι Λιμπάνθρωποι ναι μεν ηττήθηκαν όμως ο Kobe ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 35 πόντους-10 ριμπάουντ-8 ασίστ κερδίζοντας έτσι στη μεταξύ τους μονομαχία τον "King" που αγωνίστηκε φορώντας την Chistmas έκδοση του Nike Air Max LeBron VII. Όσοι επιθυμείτε τώρα να μάθετε λίγα πράγματα παραπάνω σχετικά με το άλλοτε Nike Zoom Kobe V δεν έχετε απ' το να ανατρέξετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί.
https://greeksneakcollector.blogspot.com/2013/06/nike-zoom-kobe-v.html