22 Ιανουαρίου 2020

Nike Kobe 1 Protro (81 Pt Game)

Ο Kobe Bryant πέραν των πέντε υπέρλαμπρων δαχτυλιδιών πρωταθλητή NBA, των δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων και των αμέτρητων ατομικών ρεκόρ συγκαταλέγεται μεταξύ λίγων κι εκλεκτών NBAers που βρέθηκαν να αλλάζουν sneakerική στέγη. Η μετακίνησή του αν και πέρασε από σαράντα κύματα είχε εν τέλει ευτυχή κατάληξη με το βαθμό επιτυχίας να μην έχει προηγούμενο. Κατά τη διάρκεια σεζόν που αγωνίστηκε όντας αδέσμευτος βρέθηκε να δοκιμάζει από Reebok μέχρι AND1 κωδικούς αλλά και πάμπολλα AJs μερικά εκ των οποίων ήταν μοναδικά και δυσεύρετα PEs σαν το Air Jordan IX "Kobe". Παρά τη βαρύγδουπη μεταγραφή του στη swoosh τα πράγματα δε κύλησαν για κείνον τόσο ρόδινα εξαιτίας εξαιτίας μιας σοβαρότατης εξωαγωνιστικής περιπέτειας με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος, γεγονός που ανέβαλε για εύλογο χρονικό διάστημα την ίδρυση της signature συλλογής του από τη Nike. Τα άσημα πλην διαχρονικά Nike Zoom Huarache 2k4 και Zoom Huarache 2k5 υπήρξαν τα αγωνιστικά που φόρεσε μέχρι τον ερχομό του πρώτου Nike Kobe. Το Nike Zoom Kobe 1 έτυχε ευρύτατης αποδοχής κυκλοφορώντας μάλιστα σε αρκετές χρωματικές εκδόσεις και σχεδόν όλες τους έχουν από μια ιστορία να τα συνοδεύει. Μια τέτοια ιστορία έχει να μας "αφηγηθεί" το Kobe 1 "81 Pt Game" που κυκλοφόρησε στις αρχές του προηγούμενου έτους μετά από δεκατρία χρόνια.
Το Nike Kobe 1 Protro "81 Pt Game" υπήρξε μια απ' τις δεκάδες PEs που φόρεσε ο "Black Mamba" τη αγωνιστική περίοδο 2005-2006 και για κυκλοφορήσει ευρέως τη σήμερον ημέρα έπρεπε να υποβληθεί σε μια αναγκαία (?) αναβάθμισή του ώστε να πληρεί τους κανόνες και τις προδιαγραφές που επιβάλλει το σύγχρονο performing. Το σχεδόν ολόλευκο Kobe 1 με τη μοβ εξωτερική σόλα, τις κίτρινες ραφές και τις μαύρες λεπτομέρειες απέκτησε το σημερινό παρατσούκλι του χάρη στη δεύτερη καλύτερη ατομική επίδοση σε σκοράρισμα που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία του NBA σαν σήμερα πριν ακριβώς 14 ολάκερα χρόνια. Ήταν 22 Ιανουαρίου του 2004 όταν ο νόμιμος κάτοχός τους στην αναμέτρηση του Staples Center μεταξύ Los Angeles Lakers και Toronto Raptors βρέθηκε σε μια άλλη διάσταση πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που όμοιας δεν έχουμε ματαξαναδεί. Έπειτα από μια 42λεπτη και άψογα εκτελεσμένη παράσταση ολοκλήρωσε το ματς σημειώνοντας 81 πόντους με 28/46 προσπάθειες, 18/20 ελεύθερες βολές, 7/13 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα. Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου ένα μήνα πριν το εξωπραγματικό κατόρθωμά του είχε επαναλάβει μια ανάλογη επίδοση πάλι σε εντός έδρας αναμέτρηση έχοντας όμως απέναντί του τους Dallas Mavericks τους οποίους και φιλοδώρησε με 62 πόντους! Το πατούμενο που επινοήθηκε ο Ken Link κρύβει κάποιες λεπτομέρειες στη σύγχρονη εκδοχή του τις οποίες αμφιβάλω αν διέθετε η τότε PE βερσιόν. Η αναγραφή του All Star Game εκείνης της σεζόν πίσω από κάθε γλώσσα καθώς κι οι οκτώ πόλεις που αναφέρονται στις εσωτερικές σόλες του ζευγαριού ώστε να μας υπενθυμίζει τα ASG που χε συμμετάσχει μέχρι τότε ο Kobe πολύ πιθανό να εμφανίζονται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη έκδοση.
Για τις λιγοστές αλλά καθοριστικές βελτιώσεις ή τροποποιήσεις που έχει υποστεί η νέα γενιά των Nike Kobe 1 έχει γίνει εκτενέστατη μνεία σε παλαιότερη ανάρτηση του blog στην οποία και μπορείτε να ανατρέξετε ακολουθώντας τον σύνδεσμο που σας επισυνάπτω παρακάτω.
https://greeksneakcollector.blogspot.com/2018/12/nike-kobe-1-protro-mpls.html