23 Αυγούστου 2019

Air Jordan IX (Kobe Bryant PE)

Το Air Jordan IX είναι ως ένα απ' τα πιο αδικημένα και λιγότερο δημοφιλή μοντέλα της signature σειράς του κατά πολλούς Greatest Of All Time. Αυτή την κατά τρόπον τινά διάκριση ίσως να την οφείλει εν πολλοίς στο γεγονός πως η ορίτζιναλ κυκλοφορία του (1993) συνέπεσε με την απρόσμενη αποχώρηση του MJ απ' την ενεργό δράση. Η Nike επέλεξε τότε να μην "τραβήξει απ' την πρίζα" τη σειρά εξαιτίας της απουσίας του MJ απ' τα παρκέ του NBA κι έτσι ξεκίνησε η ιδέα της προώθησης των PE εκδόσεων των επερχόμενων Js. Το Air Jordan IX παρουσιάστηκε εκείνη τη σεζόν σε τέσσερις όλους κι όλους χρωματισμούς και ξαναβγήκε στη "κυκλοφορία" το 2002 με νέους χρωματικούς συνδυασμούς ενώ εμφανίστηκε και η low-top εκδοχή του. Μια απ' τις τότε PE βερσιόν που ξεχώρισε περισσότερο απ' καθεμιά και η οποία δε βγήκε ποτέ προς διάθεση ήταν η έκδοση που φόρεσε ο τέως παίχτης των Lakers με το νούμερο 8 και sneaker free agent εκείνη την περίοδο Kobe Bryant.
Το Air Jordan IX Kobe PE σχεδιάστηκε και φορέθηκε αποκλειστικά από τον 24χρονο τότε ηγέτη των Lakers που για μια ολόκληρη αγωνιστική σεζόν αγωνίστηκε δοκιμάζοντας μπασκετικά από διάφορες εταιρείας πλην της Adidas απ' την οποία και αποχώρησε κάπως άκομψα. Έδειξε μια σαφή προτίμηση προς τα προϊόντα της Nike και ιδιαιτέρως της Jordan Brand αλλά και της Reebok με το Question Mid να είναι ο κωδικός που φόρεσε ως επί το πλείστον. Κάπου προς το τέλος της σεζόν η JB τον δελέασε προσφέροντάς του "Lakerάτες" βερσιόν προγενέστερων Js μεταξύ των οποίων κι αυτή που βλέπετε στις κάτωθι φωτογραφίες. Για τη κατασκευή του κελύφους του συγκεκριμένου 9ιού χρησιμοποιείται ένα στιλπνό συνθετικό δέρμα λευκού χρώματος ενώ στο "περίγραμμά" του έχει ραφτεί λεπτό λουστρίνι σε μια χρωματική απόχρωση ανάλογη του μωβ-μπλε που έφεραν οι τότε εμφανίσεις των Λιμνανθρώπων. Τα διακοσμητικά στοιχεία (λογότυπα και λέξεις) που σχετίζονται με τον GOAT έχουν ηθελημένα κιτρινιστεί συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ραμμένου "23" που κοσμεί τη πρύμνη του μοντέλου.
Η παρούσα έκδοση διαφέρει ολίγον τι από την άλλοτε PE που φόρεσε ο Black Mamba κυρίως ως προς την αντικατάσταση του αριθμού της φανέλας του μέχρι τότε ΚΒ8 κι εν συνεχεία σ' ότι έχει να κάνει με τον χρωματικό τόνο του λουστρινιού. Παρ' όλα αυτά ο συγκεκριμένος κωδικός είναι η πρώτη φορά που διατέθηκε ευρέως στην αγορά κι αποτελεί μια απ' τις μετρημένες - αν όχι ελάχιστες - φορές όπου η Jordan Brand επιλέγει να κυκλοφορήσει μια PE βερσιόν ενός αθλητή πέρα του MJ. Για όλους εσάς που θέλετε να "γνωριστείτε" λίγο παραπάνω με το εν λόγω προϊόν δεν έχετε παρά να τσεκάρετε τον σύνδεσμο που ακολουθεί.
https://greeksneakcollector.blogspot.com/2017/11/air-jordan-ix-whiteblack.html