28 Ιανουαρίου 2020

Testing Adidas Dame 6

Η Adidas μπορεί τη χρονιά που μας πέρασε να πρόσθεσε μια ακόμη signature σειρά στο οπλοστάσιό της ελέω Donovan Mitchell, κάτι που δε την επηρέασε την εξέλιξη παλαιότερων σειρών της. Η προσωπική συλλογή παπουτσιών του Δαμιανού των Blazers συνεχίζει ακάθεκτη τη πορεία της όντας η δεύτερη σε διάρκεια ζωής signature σειρά του γερμανικού brand. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο με τα Adidas Dame και πρώην D Lillard έτσι και τη φετινή αγωνιστική περίοδο το νέο πατούμενο του "φαρμακοχέρη" γκαρντ του Portland δε φέρει κανένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα σε σχέση με ότι έχει προηγηθεί απ' τη σειρά. 
Το Adidas Dame 6 η αλήθεια είναι πως δείχνει σα μισοτελειωμένο project αλλά αυτό έχει εξήγηση. Το άνωθεν μέρος του παπουτσιού συνίσταται κυρίως από mesh δύο διαφορετικών πυκνοτήτων ως προς τη πλέξη τους. Έχουμε mesh με τη συνήθη υφή για το κυρίως σώμα του Dame πάνω στο οποίο έχουν ραφτεί υφασμάτινες λωρίδες που σχηματίζουν θηλιές για τη διέλευση των κορδονιών συν μια screen-mesh "κορνίζα" τοποθετημένη στην εξωτερική του μεριά. Τέλος, έχουμε μια "τζούρα" από ψευτόsuede στο toe-cap και περιμετρικά του προαναφερθέντος διάτρητου πλαισίου. Στο Dame 6 διακρίνουμε κι έναν νέο καλεσμένο, το αντικραδασμικό υλικό LightStrike που αντικαθιστά το αφρώδες και πάντα αξιό-πιστο Bounce με το οποίο πορευόταν η σειρά εδώ και τέσσερα χρόνια απ' την εποχή του D Lillard 2. Το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής τους σόλας είναι κατά 90% ίδιο με το αντίστοιχο μοτίβο που περιείχε το περσινό Dame. Κι εδώ διαπιστώνουμε τη πασίγνωστη διάταξη ψαροκόκαλο οριοθετημένη όμως περιμετρικά από το ίδιο μοτίβο αλλά σε κάθετη διάταξη. Σα φιγούρα το Adidas Dame 6 μιμείται τον "Two-Faced", τον διπρόσωπο ήρωα της Marvel καθώς οι σχεδιαστές της εταιρείας επιθυμούσαν να γνωστοποιήσουν τη διπλή υπόσταση του αθλητή με την εξωτερική πλευρά να αντιπροσωπεύει τον Dame εντός παρκέ ενώ η εσωτερική μεριά συμβολίζει τον δημιουργικό χαρακτήρα του παίχτη γνωστότερο στους RnB κύκλους κι ως D.O.L.L.A.
Το Adidas Dame 6 έχει προσγειωθεί εδώ και λίγες μέρες και στην ελληνική αγορά ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν νεότεροι χρωματισμοί του, μια εξ' αρχής προσφιλέστατη τακτική της συλλογής. Όσοι ενδιαφέρεστε να σπαταλήσετε κοντά στα 100 ευρώ θα σας συνιστούσα να ρίξετε μια πολύ προσεκτική ματιά στα ακόλουθα performing βιντεάκια ώστε να είστε υποψιασμένοι σχετικά με το νέο πατούμενο του Εν Χριστώ αδερφού Δαμιανού.