2 Φεβρουαρίου 2020

Το παρελθόν της Puma ξαναζωντανεύει! (unofficial photos)

H ολική επαναφορά της Puma στη κατηγορία των σύγχρονων μπασκετικών υποδημάτων γίνεται με σταθερά και σίγουρα βήματα. Μετράει ήδη τέσσερις κωδικούς κι έχει συνάψει συμφωνίες με αρκετούς κι αξιόλουγους NBAers μεταξύ των οποίων οι Danny Green, Michael orter Jr., Marvey Bagley III, Deandre Ayton, DeMarcus Cousins, Rudy Gay και τελευταία τους Kyle Kuzma και Danny Green. Πέραν αυτών στο μισθολόγιό της έχει και τον διάσημο ράπερ J. Cole στον οποίο έχει να ανατεθεί ο ρόλος του δοκιμαστή μιας κι έτσι μπορώ να εκλάβω το γεγονός πως προχθές μας σύστησε έναν ακόμη κωδικό της εταιρείας, το Puma Sky Dreamer.
Όχι, δε πρόκειται για την "hi-top" έκδοση του Puma Clyde Hardwood αλλά για μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του θρυλικού Puma Sky LX που φορέθηκε από σημαντικούς NBAers τη δεκαετία του '80 όπως οι Alex English, Ralph Sampson κ.ά. Για το άνωθεν μέρος της κατασκευής διακρίνουμε ένα mesh πλαίσιο με πυκνή πλέξη, γενναία ποσότητα ποιοτικού δέρματος, ολίγον από απαραίτητο και πάντα χρήσιμο fuse αλλά και suede σε κατά τόπους σημεία. Το Formstrip, το σήμα κατατεθέν της Puma, ναι μεν κοσμεί την εξωτερική πλευρά όμως η ουρά του καταλήγει να λειτουργεί ως στραπ που δένει γύρω από το δερμάτινο κολάρο. That's nice!!! Μοναδικό ίσως στοιχείο που χει δανειστεί από το Clyde Hardwood είναι το μεγάλο heel clip στη φτέρνα του παπουτσιού. Η ενδιάμεση σόλα του δείχνει πολύ συμπαγής και λογικά θα ναι από ProFoam αντικραδασμικό υλικό ενώ για την εξωτερική σόλα του συνδυάζονται αρκετά μοτίβα χάραξης μεταξύ των οποίων κι ευθείες γραμμές και κατά ένα μεγάλο ποσοστό θυμίζει την επιφάνεια του ορίτζιναλ κωδικού. Σχεδιαστικά τώρα η Puma κατάφερε για δεύτερη φορά να επαναφέρει έναν θρυλικό κωδικό της στο σήμερα μετά την επιτυχημένη αναβίωση του Puma Clyde Court Disrupt.
Το Puma Sky Dreamer αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε λίγο καιρό και με την αρχική τιμή του να μη ξεπερνά τα 130 ευρώπουλα. Εσάς πως σας φαίνεται η νέα πρόταση της γερμανικής εταιρείας?