31 Μαρτίου 2013

Nike Zoom Huarache 2K5

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το Huarache 2K4, η Nike όφειλε να δημιουργήσει τη συνέχειά του η οποία θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον την ανάλογη επιτυχία του προκατόχου του!To Huarache 2K5 θα αποτελούσε το βασικό μοντέλο που θα λάνσαρε ο Kobe Bryant καθ' όλη τη διάρκεια τη σεζόν 2005-2006.
Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του 2K5 είναι ίδια με όλη τη σειρά Huarache, στραπ που "κλειδώνει" το πόδι καλύτερα, η μεγάλες οπές εκατέρωθεν των αστραγάλων και heel cap στο πίσω τμήμα. Όμως οι διαφορές από τα προηγούμενα μοντέλα είναι αρκετές. Η βασικότερη καινοτομία (και διαφορά) του είναι η τεχνολογία Free της Nike που τοποθετείται για πρώτη φορά σε μπασκετικό παπούτσι και βρίσκεται μόνο στο μπροστινό τμήμα της εξωτερικής σόλας. Το heel cap του είναι αρκετά μεγαλύτερο από το 2K4 ενώ το στραπ του αποτελεί προέκταση το nubuck δέρματος που φτάνει έως και τη περιοχή των δακτύλων. Σημαντική διαφοροποίηση αποτελεί το πίσω τμήμα της σόλας (από το μέσο και μετά) που έχει ασυνήθιστη μορφή (σα τρίγωνο), όμως δε περιορίζει τη κίνηση του ποδιού. Το ξεχωριστό αυτό τμήμα αποτέλεσε και το μοναδικό πρόβλημα που είχαν αρκετοί κάτοχοί του, μιας και συνήθιζε να χωρίζεται από το υπόλοιπο παπούτσι.
Βασική έμπνευση για το σχεδιασμό του Huarache 2K5 αποτελούν οι σαμουράι. Το μοντέλο έχει λίγα σήματα πάνω του, το Swoosh της Nike εκατέρωθεν των πλευρών και πάνω στο στράπ και το σήμα της σειράς Huarache ακριβώς πάνω από τη φτέρνα. Αυτό το τελευταίο σήμα του σε πολλές από τις νεότερες εκδόσεις αντικαταστάθηκε από το νέο και επίσημο πλέον σήμα του Kobe με την Nike, το Stealth. Η έκδοση που κατέχω (μαύρο-μωβ), την ανακάλυψα κάποια στιγμή  κατά το 2005 σε γνωστό κατάστημα Outlet των Αθηνών και σύμφωνα με κάποια στοιχεία που είχα βρει στο διαδίκτυο είναι από τους συνδυασμούς χρωμάτων που εκδόθηκαν σε περιορισμένο αριθμό. Εξού και οι υψηλές τιμές που πετυχαίνει το συγκεκριμένο μοντέλο κατά τους πλειστηριασμούς του στο ebay.