23 Αυγούστου 2018

Νέα ομάδα για τον King και με νέα παπούτσια ή μήπως όχι? (preview)

Η νέα αγωνιστική περίοδος στο NBA θα βρει τον LeBron James να χει μαζέψει οικογένεια και όλο του το νοικοκυριό συμπεριλαμβανομένου βέβαια και του περίσσιου ταλέντου του με σκοπό να αγωνιστεί για λογαριασμό μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία της λίγκας. Σε τούτη τη δεύτερη "φυγή" του από το Οχάιο και πέραν της νέας φανέλας που ετοιμάζεται να φορέσει, ο King αναμένεται να έχει και νέα παπούτσια τα οποία μάλιστα μας παρουσίασε ο ίδιος προ μερικών ωρών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο instagram. Τα Nike LeBron 16 είναι πλέον γεγονός και αν για πρώτη φορά οι leak φώτος που κυκλοφόρησαν προ ημερών μας είχαν προϊδεάσει για το επερχόμενο πατούμενο του LABron.
Στις πρώτες εικόνες του αυθεντικού Nike LeBron XVI ή 16 διακρίνουμε ένα παπούτσι που διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τις γραμμές του περασμένου κωδικού της σειράς καθώς και τα περισσότερα αν όχι όλα τα συστατικά κατασκευής του. Το άνωθεν μέρος του δεν είναι ένα μονοκόμματο bootie πλεκτό αλλά αποτελεί ένα συνδυασμό BattleKnit σε ανάγλυφη "ράστα" μορφή συν μια αναδιπλούμενη γλώσσα από durabuck ή nubuck υλικό που φυσιογνωμικά θυμίζει ελαφρώς την γλώσσα που υπήρχε στο KD VI. Στη πρύμνη του νέου Nike LeBron όπου έχει ραφτεί ένα τεράστιο τριγωνικό κομμάτι από το ίδιο ακριβώς υλικό το οποίο εκτείνεται μέχρι την ενδιάμεση σόλα λειτουργώντας ω σα heel counter προσφέροντας παράλληλα άπλετο χώρο για τη τοποθέτηση της κεφαλής του Λέοντα, ενός ακόμη λογοτύπου του King James που κάναμε χρόνια και ζαμάνια για να ξαναδούμε (τελευταία φορά εμφανίστηκε στο Nike Air Max LeBron VIII). Από κει και πέρα και με τη Nike ως γνωστό να είναι φανατική υποστηρίκτρια του "if it ain't broke, don't fix it", το εναπομείναν τμήμα του παπουτσιού είναι σχεδόν πιστό αντίγραφο του περσινού κωδικού της σειράς οπότε έχουμε και πάλι να κάνουμε με μια phylon ενδιάμεση σόλα "ζωσμένη"με BattleMax αεροθύλακες (Zoom Air + Air Max). Σχεδιαστικά όπως προανέφερα έχει τα στοιχεία του LeBron XV με λίγο από Nike KD VI και με πολύ μίνιμαλ παρουσία το swoosh της Nike αφού τα δύο λογότυπα του παίχτη (ζωή να χει) είναι συμπρωταγωνιστές στη διακόσμηση του νέου μοντέλου. Πολύ όμορφη λεπτομέρεια τα ανάγλυφα ή πρεσαριστά νούμερα 2 και 3 στο κουτουπιέ κάθε γλώσσας.
Το νέο πατούμενο του Laker πια Βασιλιά είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου πολύ νωρίτερα δηλαδή απ' το ξεκίνημα της νέας περιόδου και αρκετά νωρίς σε σχέση με ότι μας έχει συνηθίσει η συγκεκριμένη σειρά. Η τιμή πιθανολογώ πως θα κυμαίνεται μεταξύ 180 κι 190 ευρώ.