27 Μαΐου 2017

Testing Nike KD 10

Η συνήθεια που έγινε λατρεία! Αυτή η μνημειώδης έκφραση του Ανδρέα Μικρούτσικου, του άλλοτε τιτάνα παρουσιαστή της Ελληνικής τηλεόρασης, ταιριάζει γάντι στο γεγονός της κυκλοφορίας του πρώτου μπασκετικού μοντέλου για την ερχόμενη σεζόν. Για μια ακόμη χρονιά η Νike και συγκεκριμένα η signature σειρά του Kevin Durant ανοίγει την αυλαία των παρουσιάσεων των νέων μπασκετικών που θα δούμε να φιγουράρουν στα παρκέ την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. H Nike απέκτησε έναν ακόμη X-Men στη κατηγορία των μπασκετικών της υποδημάτων και η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις πρώτες μέρες του φετινού καλοκαιριού.
Το Nike KD X (10) για άλλους αποτελεί μια πιο εξευγενισμένη μορφή της Elite έκδοσης του ένατου μοντέλου της σειράς του Durantula ενώ γι' άλλους είναι ένας κλώνος. Ή στέρεψαν από ιδέες στη Nike ή ο κύριος KD επιθυμούσε να διατηρηθούν απαράλλαχτα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του φετινού μοντέλου όπως ο αρθρωτός Max Zoom Air θύλακας που χει εγκατασταθεί ακριβώς κάτω από μια ενδιάμεση σόλα από phylon. Για τη δόμηση του κελύφους αποφασίστηκε να γίνει εκτεταμένη και αποκλειστική χρήση της Flyknit τεχνολογίας όπου σε ορισμένα σημεία της υποστηρίζεται από TPU νήματα ενώ σε άλλα σημεία του κελύφους το Flyknit είναι σημαντικά πιο φιλικό και ελαστικό. Το φτηνιάρικο neoprene υλικό που κάλυπτε το πίσω τμήμα του KD 9 Elite μάλλον δεν ικανοποίησε και αντικαταστάθηκε από Flyknit πάνω στο οποίο βρίσκεται ραμμένο λιγουλάκι συνθετικό δέρμα για υποστηρικτικούς κυρίως λόγους. Το KD X διαθέτει νέα μέθοδο lockdown όπου τα πατροπαράδοτα κορδόνια "κατηφορίζουν" μέχρι τη περιφέρεια του κελύφους ώστε να διέλθουν μέσα από ραμμένες υφασμάτινες θηλιές. Τέλος, κάτω από τον μεγάλο Zoom Air θύλακα έχει τοποθετηθεί μια εξωτερική σόλα ίδια με εκείνες των KD 9 και KD 9 Elite και με μόνη διαφορά τους το νέο μοτίβο χάραξης όπου χρησιμοποιούνται ομάδες ομόκεντρων κύκλων που εμένα τουλάχιστον μου θυμίζουν έντονα τις ηλεκτρονικές στιβάδες. Η εξωτερική εμφάνιση του παπουτσιού θα έλεγα ότι είναι ίδια με κείνη του premium KD 9 αν και δείχνει αρκετά πιο συμπαθητικό και ίσως να αδικείται από τους έως τώρα χρωματισμούς που χουν κυκλοφορήσει.
Δε ξέρω αν στη Nike υιοθέτησαν το "ain't broke don't fix it" ή ξέμειναν από ιδέες ή απλά υπάκουσαν στις προσταγές-επιθυμίες του γκαρντ των Warriors όμως ότι και να ισχύει το KD X είναι πια γεγονός. Στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τη πρώτη μέρα του καλοκαιριού και με τιμή διάθεσης τα 153 €. Για την ώρα ρίξτε μια ματιά στα δύο performing βιντεάκια που ακολουθούν και αναλύουν τα συν και τα πλην του νεότερου KD και θα περιμένω και τα δικά σας σχόλια.