12 Μαΐου 2017

Testing Nike KD 9 Elite

Για τη φετινή post season η Nike επέλεξε να παρουσιάσει μονάχα μια αναβαθμισμένη εκδοχή από τη πληθώρα μπασκετικών σειρών ή υποδημάτων που διαθέτει. Η "συνήθεια" που υιοθέτησε η Nike και αποτέλεσε κάποτε λατρεία δείχνει να "ξεψυχάει" τα τελευταία χρόνια και πιθανολογώ πως φέτος ήρθε μάλλον η ώρα για τον τερματισμό της. Ο τελευταίος των Μοϊκανών λοιπόν είναι το Nike KD 9 Elite που παρουσιάστηκε πολύ καιρό πριν ξεκινήσουν τα Playoffs κι ως είθισται είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του βασικού μοντέλου της σειράς του Tarantula.
Το Nike KD 9 Elite έχει διατηρήσει τα μισά και κάτι παραπάνω από τα τεχνολογικά γονίδια της og έκδοσης με πρώτο και καλύτερο το αντικραδασμικό σύστημα όπου κυριαρχεί ένας μεγάλος και αρθρωτός (articulated) θύλακας Max Zoom Air. Η ενδιάμεση phylon σόλα που λειτουργεί ως πλαίσιο στήριξης του πέλματος αλλά και χάραξη της εξωτερικής σόλας είναι μερικά ακόμη από τα χαρακτηριστικά που "κληρονόμησε" η Elite έκδοση απ' το ταπεινό KD 9. Εκείνο το σημείο που αναβαθμίστηκε ή ανανεώθηκε ελαφρώς είναι το επάνω μέρος του μοντέλου όπου έχουμε αντικατάσταση ορισμένων μόνο υλικών του. Το ήμισυ κι έμπροσθεν μέρος του κελύφους αξιοποιεί και πάλι τη τεχνολογία Flyknit με διαφορετική όμως πλέξη ενώ για το υπόλοιπο μέρος γίνεται χρήση neoprene υλικού σαν αυτό που είδαμε στο περσινό KD Elite. Αρκετά πρωτότυπη είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για το δέσιμο του παπουτσιού αφού δε διαθέτει ούτε Flywire νήματα ή ούτε τις κλασικές οπές αλλά δώδεκα χοντρά και ημι-ανεξάρτητα κορδόνια που δημιουργούν θηλιές μέσα απ΄ τις οποίες διέρχονται τα "πατροπαράδοτα" κορδόνια. Σχεδιαστικά το φετινό Elite KD είναι παρόμοιο με το og παπούτσι της σειράς με μοναδική και εμφανέστατη διαφορά τους τα εξωτερικευμένα χοντρά κορδόνια που "δυναμιτίζουν" το όλο παρουσιαστικό του παπουτσιού.
Το Nike KD 9 Elite κυκλοφορεί και στην ελληνική αγορά με τη τιμή διάθεσής του να διατηρείται στα αρχικά επίπεδα του δίδυμου αδερφού του. Εγώ πάντως έκανα το καθήκον και συγκέντρωσα τα πιο αξιόλογα performing βιντεάκια ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα και να επιλέξετε αν θα ξοδευτείτε για χάρη του Elite KD ή θα προτιμήσετε να κάνετε οικονομίες για το KD 10 που αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο πριν το φετινό καλοκαίρι.