3 Μαΐου 2017

Ιδού το νέο Nike KD 10 (preview)

Τι κι αν διανύουμε τις πρώτες μέρες του Μάη, τι κι αν είμαστε εν μέσω των Playoffs, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των μπασκετικών υποδημάτων ήδη προετοιμάζονται για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Η Nike ως είθισται τα τελευταία τελευταία χρόνια ξεκινάει τα "αποκαλυπτήρια" της νεότερης κολεξιόν της με το επόμενο πατούμενο που αναμένεται να φορέσει ο κύριος Kevin Durant. Έτσι για να μη χαλάσουν και τα γούρια κυκλοφόρησαν προ ολίγων ωρών στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του δέκατου KD.
Η signature σειρά του KD όπως όλα δείχνουν θα φτάσει τον αριθμό ορόσημο των δέκα μοντέλων κάτι που δεν έχουν καταφέρει και πολλές σειρές. Οι πρώτες εικόνες του KD 10 (μέσω του sneakernews) παρουσιάζουν ένα παπούτσι παραπλήσιο του KD 9 ή θα ταν προτιμότερο να πούμε πως πρόκειται για το δίδυμο αδερφάκι του KD 9 Elite! Το κέλυφος του απ' ότι φαίνεται είναι δομημένο εξ ολοκλήρου με Flyknit υλικό ενώ διατηρήθηκε σχεδόν ίδια η φιλοσοφία με τα εξωτερικευμένα κορδόνια με τη διαφορά ότι αυτά "συγκρατούνται" πλέον από μικρά υφασμάτινα μέρη που βρίσκονται ραμμένα επάνω στο περίτεχνο πλεκτό. Επίσης διακρίνουμε πως έχει γίνει χρήση συνθετικού δέρματος περιμετρικά του αστραγάλου συν ένα μικρό τριγωνικό κομμάτι στην εσωτερική μεριά με την άκρη του να αποτελεί μέλος του πρώτου ζεύγους οπών για τα κορδόνια. Από κει και πέρα για την απορρόφηση των κραδασμών επαναχρησιμοποιείται ο ίδιος ακριβώς συνδυασμός τεχνολογιών που είδαμε και φέτος ήτοι μια ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό και από κάτω της ένας τεράστιος αρθρωτός θύλακας Zoom Air με τις χαρακτηριστικές αυλακώσεις που υπάρχουν και στα τωρινά KD 9. Εμφανισιακά πάντως το KD 10 δείχνει πολύ πιο προσεγμένο και "ραφιναρισμένο" σε σχέση με το δίδυμο KD 9 Elite.
Τελικά δεν είναι μόνο η Jordan Brand της φιλοσοφίας "ain't broke don't fix it". Μόνο έτσι εξηγείται το πως αποφάσισε η Nike να υιοθετεί κι αυτή με τη σειρά της την ατυχέστατη έμπνευση της Jordan με τα πανομοιότυπα XX9 και XXX κι έτσι βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται μόνο που τούτη τη φορά πρόκειται για το ένατο και δέκατο KD που μοιάζουν σα δύο σταγόνες νερό. Ain't broke don't fix it ή μήπως έλλειψη νέων ιδεών από τη Nike?