1 Μαΐου 2017

Air Jordan Super.Fly 6 (unofficial preview)

Μπορεί για ακόμη μια χρονιά να έληξαν πρόωρα τα Playoffs για τους Los Angeles Clippers και η ατυχία να ξαναχτύπησε τη πόρτα του Blake Griffin και πάλι στην αρχή της post season, όμως ο δυναμικός power forward της ομάδας πρόλαβε να μας κάνει μια σημαντική αποκάλυψη, το Air Jordan Super.Fly 6! Ναι η ανεπίσημη signature σειρά του BG φτάνει αισίως στο έκτο της μοντέλο και τα ανεπίσημα αποκαλυπτήρια έγιναν στο ξεκίνημα κιόλας του πρώτου γύρου των φετινών Playoffs με αντιπάλους του Utah Jazz. Ο BG δε φάνηκε να μη πολυγουστάρει τα Super.Fly 5 PO κι έτσι αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα! 
Ξεχάστε ότι ξέρατε από τη συγκεκριμένη σειρά ή τουλάχιστον ξεχάστε κάποια από τα πράγματα που χατε συνηθίσει να βλέπετε στα Super.Fly. Για το κέλυφος του νεότερου Super.Fly δεν αξιοποιούνται τα συνήθη υλικά της σημερινής εποχής αλλά κλασικότερα και πιο 90s υλικά όπως durabuck ή nubuck! Σύμφωνα με τις πρώτες φωτογραφίες διαπιστώνουμε πως ένα απ' αυτά τα δύο υλικά χρησιμοποιείται για τη δόμηση του επάνω μέρους που χωρίζεται σε τρεις ζώνες (toe cap, μέση και heel counter). Για το heel counter μάλλον έχει επιλεγεί neoprene υλικό με πλούσια εσωτερική επένδυση. Σχετικά τώρα με την ενδιάμεση σόλα δε μπορώ να καταλάβω αν πρόκειται για μια ενδιάμεση σόλα με βάση το νέο Lunar foam που θα δούμε στα Hyperdunk 2017 ή αν είναι πρόκειται για phylon αν και κλίνω περισσότερο προς το δεύτερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι διαθέτει ένα θύλακα Zoom Air στο έμπροσθεν μέρος ο οποίος είναι στο "πυθμένα" της ενδιάμεσης σόλας όπως ήταν και στο Super.Fly 4. Εμφανισιακά το έκτο Super.Fly ξεφεύγει ελαφρώς από τις γραμμές της σειράς ενώ εμφανίζει κάποιες έντονες σχεδιαστικές "τσαχπινιές" όπως το λογότυπο του BG στα κατά τρόπον τινά heel counter του μπλε ζευγαριού αν και στη μαύρη έκδοση αυτό (λογότυπο) φαίνεται να χει αντικατασταθεί από το καλλιγραφικό Flight των 90s.
Ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί ούτε η ημερομηνία κυκλοφορίας ούτε και η αρχική τιμή πώλησης του Air Jordan Super.Fly 6. Κρίνοντας από τις φωτογραφίες μπορώ να πω πως το παπούτσι διαθέτει κάτι το διαφορετικό σε σχέση με το απογοητευτικό περσινό μοντέλο αλλά θα κάνουμε λίγο καιρό υπομονή μέχρι να δούμε αν αυτή θα είναι η τελική του μορφή.