18 Μαΐου 2013

Nike Lunar Hyperdunk+

Ομολογώ πως όταν πρωτοείδα τα Lunar Hyperdunk στο διαφημιστικό της Nike με πρωταγωνιστή τον LeBron James δεν ξετρελάθηκα. Τα εκτεθειμένα Flywire και η αρκετά υψηλή τους τιμή, αποτέλεσαν αποτρεπτικούς παράγοντες απόκτησής τους. Εκτός των προαναφερθέντων αν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι μοναδικός χρωματισμός που άρεσε ήταν εκείνος του διαφημιστικού, μπορεί εύκολα να καταλάβει γιατί συνέχισα με επόμενα μπασκετικά μοντέλα. Να όμως που τελικά και το χρωματισμό βρήκα και σε πολύ προσιτή τιμή σε outlet κατάστημα στην Ελλάδα. Με δύο στα τρία εύστοχα τελικά τα αγόρασα!
Τα Lunar Hyperdunk αποτελούν το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο και διαθέτει τις γνωστές τεχνολογίες Flywire και Lunarlon. Τα καλώδια για πρώτη φορά εκτίθενται και στις δύο πλευρές του παπουτσιού και μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι είναι σχεδιασμένες ώστε να συγκρατούν το πόδι πάνω στη σόλα. Και επειδή πολλοί πιστεύουν ότι τα καλώδια ξεκινούν από την εξωτερική πλευρά συνεχίζουν από κάτω και καταλήγουν στην εσωτερική πλευρά κ.ό.κ., ενημερώνω πως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει (ούτε σε αυτό ούτε σε κάποιο άλλο έως τώρα μπασκετικό μοντέλο)! Η σόλα είναι από phylon υλικό και σε στοχευμένα σημεία της (σε φτέρνα και μπροστά τμήμα) έχει τοποθετηθεί Lunarlon. Έτσι, αντί των θυλάκων Zoom έχουμε Lunar που με το καιρό και τα πολλά παιχνίδια ίσως να χάνει λίγο από την ανταπόκρισή του. Τα υπόλοιπα υλικά κατασκευής του είναι συνθετικό υλικό fuse που βρίσκεται περιμετρικά όλου του παπουτσιού και υλικό mesh κυρίως σε γλώσσα και στα πλάγια μέρη ώστε να προσφέρετε ο μέγιστος δυνατός αερισμός του. Τεχνολογικά τέλος, εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μπασκετικό η τεχνολογία Nike+, ώστε τοποθετώντας ένα μικρό τσιπάκι και εγκαθιστώντας στο Iphone ή Ipad σας μια εφαρμογή της Nike να καταγράφετε τις επιδόσεις σας. Προσωπικά, δε το έχω αγοράσει μιας και θεωρώ ότι δεν χρησιμεύει και ούτε μπορεί να ωφελήσει σε κάτι το κάτοχο του παπουτσιού.
Από σχεδιαστικής πλευράς θεωρώ πως η τοποθέτηση του swoosh αρκετά μπροστά και σε συνδυασμό με τη μεγένθυσή του, έδωσε στο μοντέλο μια μεγαλύτερη "κίνηση" παρόμοια με εκείνη που υπάρχει σε ποδοσφαιρικά μοντέλα της Nike (πχ τα Nike Mercurial). Τα εξωτερικευμένα Flywire καλώδια αλλά και η ακορντεόν τύπου εξωτερική σόλα, προσδίδουν στο παπούτσι μια high tech αίσθηση.
Όπως προανέφερα τα Lunar Hyperdunk δεν είχα σκοπό να τα προσθέσω στη συλλογή μου ακόμη και όταν τα είδα στα αντίστοιχα χρώματα της εθνικής ομάδας των Η.Π.Α. Θα τα προμηθευόμουν μόνο αν τα έβρισκα στο μοναδικό χρωματισμό που τα επιθυμούσα και ομολογώ πως στάθηκα πολύ τυχερός. Στην Αθήνα μπορεί κάποιος να τα εντοπίσει σε αρκετά καταστήματα και σε σαφώς λογικότερες τιμές από εκείνες που εμφανιζόντουσαν στην αρχή. Προσωπικά πάντως, ακόμη και τώρα προτιμώ τα πρώτα Hyperdunk!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου