26 Ιανουαρίου 2013

Nike Zoom KD V (Away Colourway)

Ένα από τα τελευταία μοντέλα που απέκτησα μέσα στο 2012 και συγκεκριμένα κατά το τέλος του ήταν τα Nike Zoom KD V!Το πέμπτο παπούτσι της σειράς του παίχτη των Oklahoma City Thunder, Kevin Durant. Είναι το πρώτο μοντέλο που απέκτησα από αυτή τη σειρά κυρίως λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης. Διαφέρει κατά πολύ από τα προηγούμενα μοντέλα του, ιδίως από το περυσινό με το στραπ που κολλούσε εξωτερικά και ασφάλιζε τον αστράγαλο σου.
Πρόκειται περί ενός πανάλφρου μπασκετικού παπουτσιού το οποίο συγκρίνεται στο βάρος του ακόμη και με εκείνα του τρεξίματος. Περιέχει τεχνολογίες όπως Air Max (πίσω μέρος) και Zoom (μπροστά μέρος), συνδυασμός ο οποίος χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία και στο περυσινό μοντέλο του Carmelo Anthony, Jordan Melo 8!Η σόλα του είναι πολύ εύκαμπτη κάτι που το κάνει κατάλληλο μόνο για κλειστά γήπεδα (αλλιώς βλέπω να διαλύεται πολύ γρήγορα) ενώ περιέχει και διάφορες μικρές λεπτομέρειες όπως αριθμούς που αντιστοιχούν στους μέσους όρους πόντων του και διάφορα ονόματα. Το επάνω μέρος του μοντέλου είναι συνθετικό (Hyperfuse) κάτι το οποίο δεν προσδίδει επιπλέον βάρος. H γλώσσα του, στο μέσο περίπου είναι ραμμένη πάνω στο συνθετικό υλικό. Τα μοναδικά αρνητικά σημεία του είναι ότι δεν "αναπνέει" αρκετά και ότι δεν θα πολυαντέξει στα εξωτερικά γηπεδάκια.
Σχεδιαστικά το θεωρώ ως ένα απλό μπασκετικό παπούτσι, χωρίς πολλά μπιχλιμπίδια και εφετζίδικα πράγματα. Αυτή η απλότητά του είναι που το κάνει και εξαιρετικά όμορφο, ενώ τα δύο σήματα της Nike του δίνουν αέρα κίνησης ακόμη και όταν βρίσκεται σε φάση ακινησίας. Γι αυτό και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο τομέα του σχεδιασμού μιας οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!
Στην Ελλάδα το μοντέλο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων ενώ αναμένονται και άλλοι συνδυασμοί του. Εγώ τα προμηθεύτηκα στο μαύρο-μπλε συνδυασμό αντί του εξτρίμ ακόμη και για τα δικά μου γούστα, φωσφοριζέ πορτοκαλί χρωματισμού (DMV έκδοση). Σίγουρα το αγαπημένο μου παπούτσι για το 2013 μιας και συνδυάζει σχεδόν άριστα το τρίπτυχο σχέδιο-απόδοση-αξία και σίγουρα θα προμηθευτώ ακόμη ένα όταν το μοντέλο εμφανιστεί στα outlet καταστήματα.