12 Μαρτίου 2024

Testing Curry 11

Σίγουρα κάποια στιγμή βρεθήκατε να μετανιώνετε που δε ντουμπλάρατε ένα μπασκετικό το οποίο σας ταίριαζε γάντι ή αναπτύξατε ένα συναισθηματικό δέσιμο μαζί του εξαιτίας των επιδόσεών σας φορώντας το. Αυτό το "απροσδόκητο" πρόβλημα έρχεται να επιλύσει η Curry Brand με τη κυκλοφορία του εντέκατου Curry που δε λέει να αλλάξει συνήθειες κοντά τέσσερα χρόνια τώρα. Το πατούμενο του Στεφανάκου βρίσκεται σε πληθώρα αλλά και σε μεγάλη ποικιλία στην εγχώρια αγορά και με τη τιμή του σε λογικότερα επίπεδα απ' αυτή που ξεκίνησε να διατίθεται.
Το Curry 11 είναι το επίσημο πατούμενο του Steph αν και συχνά-πυκνά το ανταλλάζει φορώντας Flowtro εκδόσεις της συλλογής του (βλέπετε Curry 2) είτε από την εποχή που όντα άσημος φορούσε Under Armour κωδικούς (βλέπετε UA Anatomix Spawn). Το τωρινό Curry κατασκευαστικά αποτελεί μια επιδιορθωμένη εκδοχή του κωδικού που διαδέχτηκε διατηρώντας συγκεκριμένα υλικά όπως το περίτεχνο υφαντό του πλαισίου που περιόριστηκε στο μισό προσθέτοντας παράλληλα συνηθέστερα υλικά όπως mesh με fuse κυρίως για την εσωτερική μεριά. Αναφορικά τώρα με τη κατασκευή της midsole+outsole ναι μεν εφαρμόστηκε ξανά η Flow τεχνολογία όμως μετά από καιρό επιχειρήθηκε η ανανέωσή της. Στο Curry 11 έχουμε ένα διπλού τύπου Flow με το σκληρότερο εκ των δύο foam να περιβάλει το μαλακότερο που έχει εγκατασταθεί στο ρετιρέ της σύνθετης midsole. Μεταξύ των δύο foam βρίσκεται και μια αντιστρεπτική πλάκα από TPU για ευνόητους λόγους. Σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική σόλα του Curry 11, το μοτίβο χάραξής της είναι λίγο πολύ αυτό που είδαμε στα προηγούμενα τρία Curry ελλαφρώς διαφορετικό έτσι για την αλλαγή. Το σχέδιο του Curry 11 δεν λανσάρει κάτι πρωτοποριακό, είναι η γνωστή περπατημένη της συλλογής ιδίως από τότε που εγκαινιάστηκε η Curry Brand.
Το Curry 11 βρίσκεται κυριολεκτικά σε αφθονία στην Ελλάδα κι αυτό επειδή η τιμή διάθεσής του εξακολουθεί να είναι αδικαιολόγητα υψηλή. Όσοι μείνατε ευχαριστημένοι με τα πιο πρόσφατα Curry τότε σίγουρα θα ικανοποιηθείτε και μ' αυτό αλλά προτού τα προμηθευτείτε δώστε βάση στα ακόλουθα performing βιντεάκια του.