27 Απριλίου 2023

The 4th Howard from Anta! (official photos)

Μια απ' τις πιο underrated μπασκετικές συλλογές είναι αυτή του τέως μυστακιοφόρου άσου των Charlotte Hornets, του κυρίου Gordon Hayward. Η Anta έχει επενδύσει πολλά στον παίχτη γι' αυτό και τα μοντελάκια που του ετοιμάζει είναι ιδαιτέρως προσεγμένα διατηρώντας παράλληλα έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα στη σειρά.
Το Anta GH4 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δε πρόκειται να το δούμε στην ελληνική άγορα όπως ακριβώς συναίβει και με τα προηγούμενα GH όμως αξίζει να αναφερθούμε σ' αυτό. Ημίψηλο μπασκετικό και σε σουλούπι παραπλήσιο με του GH3 με ένα τύπο screen mesh να χρησιμοποιείται για τη δόμηση του πλαισίου σου. Tα λεπτά υφασμάτινα κομμάτια που φαίνονται να αποτελούν μέρος του συστήματος για το lockdown μάλλον είναι "δανεικά" από το Air Jordan X. Για την ενδιάμεση σόλα προτιμήθηκε Nitroedge foam απ' άκρη σ' άκρη έχοντα υποστήριξη από TPU μπαριέρα συν απλό EVA που χει σμιλευτεί με αξιοζήλευτο τρόπο. Για την εξωτερική ενιαία σόλα προτιμήθηκε η σίγουρη λύση του herringbone με μεγαλύτερη πυκνότητα στο ύψος του μεταταρσίου. Σχεδιαστικά το βρίσκω τρομερό ίσως επειδή η Anta έχει καταφέρει να απορροφήσει το λογότυπό της με πανέξυπνο τρόπο έτσι ώστε να το κάνει απαραίτητο στοιχείο της κάθε GH σιλουέτας.
Δε το κρύβω ότι θα ήθελα κάποια στιγμή να τσεκάρω στην Ελλάδα έστω ένα απ' τα signature μοντέλα της συλλογής Anta GH. Άντε κομάτια να γίνει, ας είναι κι απ' την low-budget δεύτερη συλλογή του.