2 Απριλίου 2023

Testing Air Jordan One Take 4

Είναι πλέον κανόνας οι signature συλλογές να "παρακολουθούνται" στενά από συλλογές που λίγο πολύ έχουν να προσφέρουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και με χαμηλότερο τίμημα. Μια απ' αυτές τις "σκιώδεις" συλλογές είναι του Russell Westbrook με την κατ' εμέ εντελώς άκυρη κωδική ονομασία One Take που φέτος κυκλοφόρησε το τέταρτο μοντέλο της στο οποίο ο Russ έχει μια ολοφάνερη προτίμηση έναντι του τωρινού κωδικού της premium σειράς του.
To Air Jordan One Take 4 αποτελεί μια τιμιότατη πρόταση για όσους δε θέλουν να μπλέκουν με φερμουάρ ξοδεύοντας μάλιστα αρκετά για να αποκτήσουν ένα μπασκετικό με το λογότυπο του Russ. Πρόκειται για ένα low-top παπούτσι για το πλαίσιο του οποίου έχουμε δύο επιφάνειες, ένα meshατο bootie υπόστρωμα που σχεδόν όλη η εσωτερική του πλευρά καλύπτεται από συνθετικό δέρμα συμπεριλαμβανομένου του heel counter ενώ για το εναπομείναν τμήμα έχουμε χρήση του ημιαδιάφανου μανδύα που υπήρχε στο Take 3 αλλά και στο Air Jordan XXXIV. Πολύ ιδιαίτερο σημείο το foam με τη μορφή νυχιού που καλύπτει μικρό μέρος του toe-cap για λόγους προστασίας κυρίως. Η ενδιάμεση σόλα του είναι από phylon foam με έναν κλασικό ορθογώνιο Zoom Air θύλακα στη περιοχή του μεταταρσίου συν ένα torsion plate από TPU υλικό και αρκετά μεγαλούτσικο στο δέμας του. Για την πρόσφυση του One Take 4 δεν έχουμε κάποιο ευφάνταστο συνδυασμό μοτίβων παρά μόνο herringbone με έναν κεραυνό να "σχίζει" το μπροστινό μέρος χωρίς βέβαια να έχει κάποια χρηστικότητα. Σα σχέδιο το Jordan One Take 4 έχει φυσικά στοιχεία από το μεγάλο αδερφό (Jordan Why Not Zer0.6) αλλά έχει και κάτι από Adidas Top Ten 2000 όπως εύστοχα έχει επισημάνει φίλος αναγνώστης.
Το Air Jordan One Take 4 έχει τιμολογηθεί ελάχιστα παρακάτω από τα 100 ευρώ αλλά αν ψάξετε στο διαδίκτυο μπορεί να το βρείτε ακόμα φθηνότερο. Όπως επεσήμανα και στην αρχή, είναι το μοντέλο που δείχνει να προτιμάει περισσότερο στους αγώνες του ο Russ κάτι διόλου σπάνιο αφού και πέρυσι το Take 3 ήταν αγαπημένο πατούμενο του νυν παίχτη των Clippers.