12 Απριλίου 2023

Get ready to Jump (again)! (unofficial photos)

Το πιο bouncy μπασκετικό των τελευταίων χρόνων και πολύ πιθανό το πιο bouncy ever θα χει συνέχεια. Πριν μερικές ώρες ήρθαν στο προσκήνιο οι πρώτες ολοκληρωμένες και ξεκάθαρες φωτογραφίες του θηριώδους κατά πως φαίνεται Nike Zoom GT Jump 2.0! Ήταν παραπάνω από βέβαιο πως η Nike ετοίμαζε τον διάδοχο του Nike Zoom G.T. Jump 1 και σίγουρα σκόπευε να το αποκαλύψει κοντά στα φετινά Playoffs και πιθανότατα θα το δούμε στα πόδια του Nikola Jokic.
Το Nike Zoom GT Jump 2 φυσιογνωμικά έχει κατιτίς από τον περασμένο μοντέλο μολονότι τα υλικά κατασκευής έχουν αλλάξει. Για το ημίψηλο μπόι του Jump 2 έχουμε κάτι σαν knit να καλύπτει το κυρίως σώμα του πλαισίου ενώ στο κολάρο του βρίσκουμε κυρίως foam μαζί με neoprene. Ριζική ανακαίνιση παρουσιάζει το περιβόητο αντικραδασμικό σύστημα με το οποίο έκανε καριέρα το πρώτο Jump. Δύο ογκώδη και ανεξάρτητα Zoom pods στο ύψος του μεταταρσίου όπως συμβαίνει περίπου με το Freak 4 και για το πίσω μέρος έχουμε τακούνι από React foam. Πολύ πιθανό και το Jump 2 να είναι εφοδιασμένο με Zoom strobel για όλο το μήκος του παπουτσιού αλλά αυτό μάλλον θα το μάθουμε όταν ανακοινωθούν επισήμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Πανέμορφη κι η εξωτερική σόλα του παπουτσιού χωρίς κάποιο ξεκάθαρο μοτίβο χάραξης αλλά φαίνεται πως έχει γίνει δουλίτσα. Σα σχέδιο το Nike Zoom GT Jump είναι πιο συμπαγές αν και με πολλές αρθρώσεις ιδίως για το bouncy σύστημά του.
Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουν προς το παρόν ανακοινωθεί όμως είναι σιγουράκι πως η τιμή του αγγίζει το 200αρικο!