8 Απριλίου 2015

Air Jordan X Remastered (Double Nickel)

"I'm back", αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του τεράστιου Michael Jordan με τις οποίες ανακοίνωνε το 1995 την επιστροφή του στο NBA, μετά από ενάμισι σχεδόν χρόνο απουσίας από το άθλημα που τον ανάδειξε. Στις 19 Μαρτίου του 1995 ο MJ επέστρεψε για πρώτη φορά στα παρκέ του NBA μετά από 17 μήνες απουσίας του απ' αυτά και θα αντιμετώπιζε τους Indiana Pacers στην Ιντιανάπολις. Οι Bulls μπορεί να έχασαν το παιχνίδι όμως ο ίδιος αν και σκουριασμένος πρόλαβε να σκοράρει 19 πόντους με μια όμως μικρή διαφορά. Η φανέλα με το "23" είχε αποσυρθεί από τους Ταύρους και ο Αέρινος θα έπρεπε να διαλέξει άλλο νούμερο και τελικά κατέληξε στο "45", νούμερο που φορούσε στα παιδικά του χρόνια όταν πρωτοξεκίνησε να παίζει baseball αλλά και τη χρονιά που έπαιξε για λογαριασμό των Birmingham Barons.
Ο Air έπαιξε με το συγκεκριμένο νούμερο στη φανέλα του για μόλις 22 παιχνίδια ώσπου αποφάσισε να επιστρέψει στο παλιό και διαχρονικό "23". Αυτή η αλλαγή κόστισε στους Chicago Bulls περίπου 100.000 δολάρια, αφού το NBA δεν δικαιολογούσε τέτοιες αλλαγές μεσούσης της σεζόν ακόμη και αν επρόκειτο για τον MJ. Σε αυτούς τους λίγους αγώνες που έδωσε με το "45" κατάφερε να κάνει πράματα και θάματα με κορυφαία στιγμή τους 55 πόντους που πέτυχε στο πρώτο του αγώνα του - μετά την επιστροφή του - στο θρυλικό Madison Square Garden με αντιπάλους του σκληρούς New York Knicks. Από τότε φυσικά του "κόλλησε" και το παρατσούκλι "Double Nickel"!
Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, η Nike ή αν προτιμάτε η Jordan Brand αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει για πρώτη φορά το ξεχωριστό Air Jordan X με το ραμμένο νούμερο "45" στη εξωτερική μεριά και των δύο παπουτσιών. Ουσιαστικά πρόκειται για τη κλασική ασπρόμαυρη έκδοση του Jordan X που είναι ευρέως γνωστή ως Chicago και η οποία ξανακυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012. Η Jordan Brand στην απόφασή της να αναβαθμίσει τη ποιότητα κατασκευής των ρετρό κυρίως προϊόντων της με τη χρησιμοποίηση ποιοτικότερων υλικών αλλά και καλύτερων μεθόδων κατασκευής τους (Remastered), διάλεξε να "αναγεννήσει" το ιστορικό αυτό μοντέλο και μάλιστα στο og χρωματισμό του. Βέβαια, παρά την ομολογουμένως εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του AJ X δεν παύει αυτό να διαφέρει σε ορισμένα σημεία του από την ορίτζιναλ έκδοση του 1995. Συγκεκριμένα τα λογότυπα Jumpman που υπάρχουν στο πίσω μέρος "κοιτάζουν" σε άλλη κατεύθυνση από εκείνη που αρχικώς κοίταζαν και το patch που υπάρχει στο πίσω μέρος της γλώσσας δεν υπήρχε τη πρώτη φορά κυκλοφορίας τους.
Όσοι επιθυμούν να πληροφορηθούν και άλλα στοιχεία (τεχνολογικά και μη) σχετικά με το διάσημο Air Jordan X, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει σε παλαιότερο άρθρο του παρόντος ιστολογίου όπου γίνεται εκτενέστερη ανάλυση του μοντέλου.
http://www.greeksneakcollector.blogspot.gr/2013/01/air-jordan-x.html