13 Νοεμβρίου 2019

Testing Under Armour HOVR Havoc 2

Μετά την επιτυχημένη είσοδο της HOVR τεχνολογίας στη κατηγορία των μπασκετικών υποδημάτων μέσω του Havoc κι ακολούθως του Curry VI, η Under Armour επέλεξε να συνεχίσει την άσημη σειρά της μέσω της κυκλοφορίας του Havoc 2. Το HOVR Havoc 2 αναμένεται να φορεθεί από τους μεγαλόσωμους NBAers που σπονσοράρονται από την αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία και πιο συγκεκριμένα τους Joel Embiid των Sixers και Mohamed Bamba των Magic.
Το Under Armour HOVR Havoc 2 είναι μια συμπαγέστατη και με αρκετές καμπύλες κατασκευή για τη δόμηση της οποίας έχουν επιλεγεί υλικά που συνήθως αξιοποιούνται σε τέτοιου είδους low-budget μπασκετικές σειρές. Το άνωθεν μέρος του προέρχεται από ένα είδος στιλπνού foam όπου φέρει εκατοντάδες στρογγυλές οπές και "υπογείως" υποστηρίζεται από mesh bootie. Από παραδοσιακό mesh είναι και η γλώσσα ενώ υφασμάτινες ζώνες για την διέλευση των κορδονιών "ξεπηδούν" από το πλαίσιο του. Η παχιά ενδιάμεση σόλα του είναι σίγουρα πιο εξελιγμένη σε σχέση με τον πρώτο κωδικό και εν πολλοίς κοπιάρει την midsole του Curry 6. Έχουμε λοιπόν μια midsole αποκλειστικά από HOVR υλικό και περιβάλλεται πλήρως από ένα λεπτό υφασμάτινο Energy Web ενώ από κάτω βρίσκεται κατά το ήμισυ τοποθετημένη μια πλάκα συγκράτησης και προώθησης που η εταιρεία καλεί Propulsion Plate. Για την απαραίτητη πρόσφυση συνεργάζονται δύο μοτίβα χάραξης τα οποία μοιράζονται σχεδόν ισομερώς την εξωτερικά σόλα, ψαροκόκαλο στο ήμισυ μέρος και αμέτρητα διακεκομμένα ημικύκλια στο περισσευούμενο κομμάτι. Ως προς το εμφανισιακό κομμάτι το Havoc 2 δε θα λέγαμε ότι εγκαινιάζει κάποιο νέο σχεδιαστικό ύφος στα μπασκετικά της UA και δε θα ήταν υπερβολικό να λέγαμε πως κάθε πέρυσι και καλύτερα.
Το Under Armour HOVR Havoc 2 έχει καταφθάσει εδώ και μερικές βδομάδες και στην ελληνική αγορά με τη τιμή του να κυμαίνεται στα επίπεδα του περσινού κωδικού. Πριν καν διανοηθείτε να ξοδευτείτε ρίξτε πρώτα μια ματιά στα ολιγόλεπτα performing βιντεάκια που σας έχω συγκεντρώσει ώστε να είστε υποψιασμένοι περί τίνος πρόκειται.