14 Νοεμβρίου 2018

T-Mac is back!! (unofficial preview)

Η Adidas Basketball προχώρησε σε μια αρκετά ασυνήθιστη γι' αυτήν απόφαση, να επαναφέρει στη ζωή μια απ' τις πιο δημοφιλείς αν όχι τη δημοφιλέστερη signature μπασκετική σειρά της περασμένης δεκαετίας. Αν και κάπως αργοπορημένα, οι Γερμανοί μπαίνουν κι αυτοί στο "τρυπάκι" της επαναλειτουργίας signature σειρών που έχουν παύσει εδώ και κάμποσα χρόνια ακολουθώντας έτσι μια πολύ προσφιλή -΄'αλλά όχι και επιτυχημένη - τακτική της Nike (βλέπε Penny VI, Air Pippen VI κ.ά.).
Η signature σειρά του δις πρώτου σκόρερ στο NBA Tracy McGrady θα επαναλειτουργήσει μετά από δέκα χρόνια (Adidas T-Mac VI ο τελευταίος κωδικός) κυκλοφορώντας ένα μοντέλο που θα έχει τα χαρακτηριστικά του πρώτου T-Mac που θα αξιοποιεί τα υλικά και τις τεχνολογίες του σήμερα έχοντας παράλληλα κι έναν πιο lifestyle αέρα. Το T-Mac Millenium όπως θα λέγεται, διαθέτει ένα κέλυφος copy-paste εκείνο του T-Mac 1 αλλά με πιο light υλικά κατασκευής ιδίως στο toe cap που δε δείχνει να ναι τόσο άκαμπτο και αφιλόξενο όσο παλαιότερα. Εκείνο το σημείο που χει υποστεί το μεγαλύτερο εκσυγχρονισμό είναι η ενδιάμεση σόλα του που είναι 100% από μικροκάψουλες Boost και η οποία είναι αρκετά γενναιόδωρη σε πάχος. Τέλος, η εξωτερική σόλα του κατά σειρά έβδομου T-Mac με εξαίρεση κάποιες μικρολεπτομέρειες θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για πιστό αντίγραφο του πρώτου κωδικού της σειράς. Από πλευράς σχεδιασμού και design το πατούμενο απλά τα σπάει, δε περιγράφω άλλο!
Το Adidas T-Mac Millenium αναμένεται να κυκλοφορήσει περίπου άνοιξη του 2019 με την τιμή του να παραμένει για την ώρα επτασφράγιστο μυστικό.