10 Αυγούστου 2014

Adidas Howard 4 (All Star Edition)

Το τέταρτο παπούτσι της σειράς Howard από την Adidas ήταν το πρώτο μοντέλο που παρουσιάστηκε για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Η αρχική πορεία του DH4 είναι σχεδόν ίδια με εκείνη του προκατόχου του αφού το παπούτσι εμφανίστηκε αρχικά σε χρώματα διαφορετικά από εκείνα που είχε η φανέλα της ομάδος που τελικώς κατέληξε. Για του λόγου το αληθές το Howard 3 κυκλοφόρησε σε ένα συνδυασμό άσπρου με μπλε όπως τα χρώματα των Magic όμως η ομάδα στην οποία τελικώς αγωνίστηκε ήταν οι Lakers. Κάτι ανάλογο συνέβη και με το Adidas Howard 4 τα οποία ο παίχτης βιάστηκε να φορέσει στη σειρά αγώνων των Lakers με αντιπάλους τους Spurs για τα Play Offs  του 2013 και σε χρώματα που δεν ταίριαζαν με εκείνα της ομάδος που τελικώς θα έπαιζε την σεζόν 2013-2014. Όπως φαίνεται η αναποφασιστικότητα του Dwight παίδεψε για τα καλά τους υπεύθυνους της Adidas.
Τα τεχνολογικά καλούδια που έχει εφοδιαστεί είναι τα συνηθισμένα που χρησιμοποιούνται από τη γερμανική εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια. Η κατασκευή του επάνω τμήματος αποτελεί συνδυασμό δύο τεχνολογιών της Adidas, του SprintWeb και του Techfit που λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους και προσφέρουν μια πιο βελτιωμένη εκδοχή του Crazyquick. Το συνθετικό SprintWeb καλύπτει μεγάλο μέρος του κελύφους του παπουτσιού ενώ πάνω σε αυτό έχει ραφτεί η γλώσσα από Techfit υλικό για μεγαλύτερη αναπνευσιμότητα. Το αντικραδασμικό σύστημα είναι απλοϊκό με τη χρήση EVA υλικού και χάραξη σόλας ακριβώς ίδια με εκείνη βρίσκουμε στο Adidas D Rose 4. Σε όλα αυτά προσθέστε και το πλούσια υποστήριξη περιμετρικά του αστραγάλου και θα καταλάβετε ότι τελικά πρόκειται για ένα Crazyquick που προορίζεται για παίχτες που δραστηριοποιούνται μεσ' τη ρακέτα.
Όσον αφορά το σχέδιο του αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με οτιδήποτε υπήρξε πριν στη σειρά. Όπως προαναφέρθηκε θυμίζει αρκετά το Crazyquick, με μόνη διαφορά να αποτελεί το Techfit που  αντικαταστάθηκε από τη παλιά γνωστή περπατημένη συνταγή του Sprintweb. Η Adidas θέλοντας να προσδώσει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο παπούτσι, σχεδίασε αρκετά ημικύκλια στο κέλυφός του και αναπόφευκτα σου έρχεται στο μυαλό το διαχρονικό Reebok Shaqnosis. Άλλωστε σέντερ ο ένας σέντερ και ο άλλος, Superman ο ένας Superman και ο άλλος. Η γυαλιστερή επιλογή του SprintWeb προσδίδει στο Howard 4 μια ελκυστικότερη και πιο σικάτη εικόνα το μοντέλου που ενισχύεται ακόμη περισσότερο σε συγκεκριμένους χρωματισμούς του.
Κατατάσσω το Adidas Howard 4 στα εντυπωσιακότερα και ταυτόχρονα πιο υποτιμημένα παπούτσια της σεζόν που πέρασε. Δεν έτυχε ανάλογης διαφήμισης και προώθησης από τη γερμανική εταιρεία όπως ακριβώς αρμόζει στη φήμη και την αναγνωρισιμότητα του καλύτερου σέντερ της σύγχρονης εποχής. Αν και κυκλοφόρησαν αρκετοί χρωματισμοί του προσαρμοσμένοι στα χρώματα των Houston Rockets, αυτός που κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση ήταν ο γυαλιστερός μωβ. Το συγκεκριμένο χρώμα κυκλοφόρησε λίγο πριν το εορταστικό 4ήμερο του All Star Game και φορέθηκε από τον ίδιο τον Dwight στο επίσημο αγώνα της Δύσης με την Ανατολή. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε μόνο η έκδοση "All Star" χωρίς όμως να τυγχάνει κάποιας επιτυχίας ίσως και λόγω της αρχικής υψηλής τιμής του. Αν και το είχα "βάλει" στο μάτι εδώ και αρκετό καιρό τελικώς προστέθηκε στη συλλογή μου προσφάτως και οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι μια εξαιρετική κατασκευή και με πολύ ποιοτικά και προσεγμένα υλικά. Αν ανατρέξετε στη σελίδα μου στο Youtube θα μπορέσετε να δείτε και ένα μικρής διάρκειας βίντεο με το παρουσιαζόμενο μοντέλο.