4 Αυγούστου 2014

Testing Nike Zoom Soldier VIII

Στις αρχές του περασμένου μήνα κυκλοφόρησε το όγδοο μοντέλο της σειράς Soldier. Αποτελεί την οικονομικότερη εκδοχή της επίσημης σειράς παπουτσιών του LeBron James, μιας σειράς που τίμησε και με το παραπάνω ο παίχτης τη σεζόν που μόλις μας πέρασε. Ο LeBron φάνηκε να προτιμά στους περισσότερους αγώνες του με τη φανέλα των Miami Heat το Nike Soldier VII παρά το πολυδιαφημισμένο LeBron XI. Έτσι λοιπόν και μετά την ανακοίνωση της επιστροφή του στους Cleveland Cavaliers όλοι ανυπομονούν να δουν και να αποκτήσουν τα επόμενα παπούτσια που φέρουν το στέμμα του βασιλιά και ένα εξ' αυτών είναι και το Nike Zoom Soldier VIII.
Η συνταγή για την κατασκευή του όγδοου "Στρατιώτη" είναι λίγο πολύ η ίδια που χρησιμοποιήθηκε και για τα προηγούμενα επτά μοντέλα της σειράς. Συνδυασμός Hyperfuse και mesh υλικών συνθέτουν το επάνω τμήμα του παπουτσιού το οποίο εφοδιάστηκε και με Flywire καλώδια για περισσότερα κρατήματα και σταθερότητα. Μέσα στη σόλα του "κρύβονται" δύο ανεξάρτητοι θύλακες Zoom Air, σε φτέρνα και μπροστά μέρος, οι οποίοι προσφέρουν μια ικανοποιητική απορρόφηση κραδασμών. Το στραπ που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της σειράς δε λείπει ούτε και από αυτό το Soldier, αλλά διαφέρει σε σχέση με τα προηγούμενα καθώς αυτό συνδέεται με ένα φερμουάρ που δεν έχει όμως κάποιο λειτουργικό σκοπό.
Το Nike Zoom Soldier VIII έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Ελλάδα σε μπλε χρώμα και σε αρκετά προσιτή τιμή, ενώ αναμένονται επιπλέον χρωματικοί συνδυασμοί του. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σύντομη παρουσίαση και αξιολόγηση του παπουτσιού που αρκετοί περίμεναν ανυπόμονα, περισσότερο και από το δωδέκατο Nike LeBron. Θα διαπιστώσετε ότι διατηρεί πολλά απ' τα δυνατά σημεία του έβδομου Soldier ενώ εξαιρετικά βελτιωμένη εμφανίζεται η χάραξη και η κατασκευή της εξωτερικής σόλας που το κάνουν όμως κατάλληλο μόνο για παρκέ. Λέτε το Soldier VIII να κερδίσει σε πωλήσεις και δημοφιλία το περίεργο LeBron XII???