26 Αυγούστου 2014

Testing Under Armour Clutchfit Drive

Η Under Armour παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες το νέο της μπασκετικό μοντέλο με την ονομασία Clutchfit Drive. Μετά από την απίστευτη επιτυχία που γνώρισε το Anatomix Spawn, η UA όφειλε να σχεδιάσει ένα νέο επαναστατικό μπασκετικό το οποίο παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό τον περασμένο Απρίλιο. Το παπούτσι ντεμπούταρε στα πόδια του Stephen Curry των Golden State Warriors και μάλιστα κατά τη διάρκεια των φεττινών Playoffs και άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις.
Η τελευταία καινοτόμος τεχνολογία της Under Armour λέγεται Clutchfit και αξιοποιείται σχεδόν σε όλη τη γκάμα των προϊόντων της από παπούτσια μέχρι και ρούχα. Το Clutchfit λειτουργεί σα δεύτερο στρώμα δέρματος, οπότε ακολουθεί κάθε κίνηση που κάνει το πόδι μειώνοντας ταυτόχρονα το βάρος του παπουτσιού. Στο συγκεκριμένο μοντέλο το Clutchfit δεν είναι ακριβώς το αντίστοιχο που χρησιμοποιείται στα παπούτσια τρεξίματος της UA καθώς απουσιάζει από αυτό η στρώση από mesh υλικό. Το μοντέλο έχει εφοδιαστεί και με μια πλήρη σόλα από Micro G υλικό που απορροφά παραπάνω από ικανοποιητικά τους όποιους κραδασμούς. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η περίεργη χάραξη της εξωτερικής σόλας καθώς και το αρκετά ψηλό κολάρο του που θυμίζει λίγο το Kobe 9.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια πρώτη ιδέα από το Under Armour Clutchfit Drive. Σε αυτό καταγράφονται τα δυνατά αλλά και τα αδύνατα σημεία του παπουτσιού ενώ παίρνετε και μια ιδέα από το πως συμπεριφέρονται αγωνιστικά. Για το αν και πότε θα κάνει την εμφάνισή του και αυτό το μοντέλο της UA μου είναι παντελώς άγνωστο. Εύχομαι και ελπίζω να μην έχει τη τύχη του Anatomix Spawn και να κυκλοφορήσει επιτέλους στην Ελλάδα που "διψάει" για μπασκετικά της συγκεκριμένης εταιρείας.