19 Οκτωβρίου 2013

Adidas Rose 4 (Away Colourway)

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο αποχής από τα παρκέ του NBA, ο Derrick Rose επανέρχεται πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος για να πετύχει το πολυπόθητο στόχο του που είναι άλλος παρά η κατάκτηση του δαχτυλιδιού του πρωταθλητή. Για αυτή του τη  προσπάθεια, η Adidas σχεδίασε το τέταρτο παπούτσι με την υπογραφή του και ελπίζει να γνωρίσει ανάλογη επιτυχία ίσως και  μεγαλύτερη από εκείνη του Rose 3. Το Rose 4 αν και στις πρώτες του ανεπίσημες φωτογραφίες κατά τα μέσα του καλοκαιριού δεν ενθουσίασε αρκετούς (μεταξύ των οποίων και εμένα), εντούτοις οφείλω να ομολογήσω ότι ο κατάλληλος συνδυασμός χρωμάτων το έκανε αρκετά ελκυστικό παρά τον "διαχωρισμό" του σε Δόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ.
Τεχνολογικά το νέο Rose έχει ενσωματωμένες τις κορυφαίες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η γερμανική εταιρεία. Puremotion, SprintFrame και SprintWeb αποτελούν τις τρεις βασικότερες τεχνολογίες πάνω στις οποίες στηρίχτηκε ο σχεδιασμός του. Το νέο Puremotion που έκανε ντεμπούτο στο Crazyquick εμφανίζεται και εδώ ελαφρώς τροποποιημένο μιας και περιορίζεται μόνο στην εσωτερική μεριά του παπουτσιού προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στις γρήγορες και απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Και σε αυτό το Rose αξιοποιείται η τεχνολογία του SprintFrame πλαισίου που και αυτό όμως έχει υποστεί κάποιες ελαφρές βελτιώσεις και λειτουργεί ίσως πιο αποτελεσματικά από ποτέ. Το SprintWeb εμφανίζεται περισσότερο ποιοτικό -ιδίως στη μαύρη έκδοση- σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα. Τέλος, στο πίσω τμήμα του παπουτσιού έχει αξιοποιηθεί η τεχνολογία Geofit που προσφέρει καλύτερο κράτημα του πέλματος πάνω στον SprintFrame στο οποίο στη γνωστή οβάλ οπή του έχει τοποθετηθεί το ενισχυμένο αφρώδες υλικό adiPrene+ για τη καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.
Στο σχεδιαστικό μέρος διατηρήθηκαν αρκετές από τις λεπτομέρειες του προγόνου του. Οι τρεις γραμμές σήμα κατατεθέν της Adidas έχουν διατηρηθεί, περιορίζονται όμως στο SprintFrame και στο κάτω μέρος του πίσω τμήματος. Το SprintFrame εμφανίζει μια πιο περλέ μορφή προσφέροντας την αίσθηση της κομψότητας και του εκλεπτυσμένου στυλ. Στο παπούτσι είναι αρκετά εμφανής και η κάθετη μορφή "ταινίας" που χωρίζει το εμπρός με το πίσω μέρος όπως ακριβώς είναι και οι ξεχωριστές προσωπικότητες του Rose εντός και εκτός παρκέ. Τέλος, το γνωστό λογότυπο Rose είναι πολύ διακριτικά τοποθετημένο στη κορυφή της γλώσσας αλλά και στα πλαϊνά μέρη του Geofit συστήματος.
Αν και πέρυσι επέλεξα την γκρι έκδοση που θα φορούσε ο παίχτης στους εντός έδρας αγώνες των Chicago Bulls αυτή τη φορά διάλεξα τη μαύρη έκδοση για τα εκτός έδρας. Το περίεργο μαύρο πλαστικό υλικό που καλύπτει το επάνω μέρος και που υπό κάποιες εμφανίζεται "μεταλιζέ" με κέρδισε από τη πρώτη στιγμή. Εκτός των δύο βασικών εκδόσεων υπάρχουν και οι εκδόσεις "Brenda" (κόκκινο με μαύρο) και "Simeon" (έντονο πράσινο με μπλε) τις οποίες δε γνωρίζω αν θα τις δούμε στην Ελλάδα. Η τιμή των δύο βασικών εκδόσεων είναι πιο χαμηλή και φαίνεται ότι μάλλον η εταιρεία κατανόησε τις αντιδράσεις πολλών για τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές των μπασκετικών παπουτσιών.