1 Οκτωβρίου 2013

Adidas Crazy Light 3

Το ελαφρύ έγινε ακόμη ελαφρύτερο!Από τα 277 γραμμάρια του πρώτου μοντέλου της σειράς και τα 269 του sequel του, φτάσαμε αισίως στα 266 γραμμάρια και μάλλον έπεται συνέχεια. Για την ώρα όμως έχουμε το Adidas Crazy Light 3 και ίσως για πρώτη φορά η Adidas κατάφερε να δημιουργήσει μια επιτυχημένη σειρά μπασκετικών που δεν αποτελεί επίσημο παπούτσι κάποιου συγκεκριμένου αστέρα της.
Τεχνολογικά διαθέτει ότι και οι πρόγονοι του με ποιοτικότερα και σε διαφορετική αναλογία υλικά πoυ έχουν όμως βασικό στόχο τη περαιτέρω μείωση του παπουτσιού. Το SprintFrame αποτελεί και πάλι τη βάση γύρο απ' την οποία δομείται το παπούτσι. Λειτουργικά το πλαίσιο δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνα των CL1 και CL2 και παρουσιάζει την ίδια αξιοπιστία με τη μόνη διαφορά ίσως στο σχεδιασμό του αφού οπτικά το παπούτσι φαίνεται να χωρίζεται οριζοντίως σε δύο μέρη. Πέραν του SprintFrame, έχουμε και την παρουσίαση της νέας γενιάς SprintWeb η οποία αποτελείται πλέον από τέσσερα στρώματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αυξάνουν το βάρος του μοντέλου. Το νέο Crazy Light είναι πιο "αναπνεύσιμο" και αφήνει περισσότερο αέρα να διαχέεται, κάτι που θυμίζει σε πολύ το πρώτο μοντέλο της σειράς. Επίσης, σημαντική βελτίωση υπέστη και η περιοχή γύρω από τον αστράγαλο (γλώσσα και τα πλάγια μέρη) αφού υπάρχει έξτρα επένδυση για καλύτερη υποστήριξη.
Όσο αφορά το σχεδιασμό του τα πράγματα είναι απλά αφού το αεροδυναμικό στυλ έχει διατηρηθεί και αυτή τη φορά. Οι τρεις ρίγες σήμα κατατεθέν της Adidas είναι τοποθετημένες στο ίδιο σημείο όπως και στα προηγούμενα δύο CL και με την ίδια ακριβώς κλίση όπως στο CL2. Η χάραξη της εξωτερικής σόλας έχει αλλάξει καθώς απέκτησε περισσότερες κατευθύνσεις, με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τις όποιες απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Επίσης, σε τέσσερα σημεία της σόλας έχουν τοποθετηθεί πιο εύκαμπτα τμήματα για περισσότερη ελευθερία κινήσεων.
Αν εξαιρέσουμε τι πολύ στενή του φόρμα, πράγμα που με οδήγησε στο να επιλέξω ένα νούμερο μεγαλύτερο απ' το συνηθισμένο μου, το παπούτσι της Adidas είναι πολύ καλό. Κλασικά όπως και με το CL2 θα βρείτε μέσα στο κουτί του ακόμη ένα ζευγάρι από εσωτερικές σόλες πιο "χοντρές" γι' αυτούς που επιθυμούν λίγο περισσότερη απορροφητικότητα των κραδασμών, ιδίως αν έχουν ευπαθή άκρα. Το παπούτσι έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε αρκετά καταστήματα στην Ελλάδα και μάλιστα σε αρκετούς χρωματικούς συνδυασμούς. Εγώ πιστός στα αγαπημένα μου χρώματα επέλεξα το μαύρο-κόκκινο συνδυασμό ενώ αναμένονται ακόμη αρκετοί στις αρχές του 2014.