25 Δεκεμβρίου 2013

Ho Ho Ho!! Τα μπασκετικά παπούτσια των Χριστουγέννων!! (updated)

Στην Αμερική κάθε χρόνο ανήμερα των Χριστουγέννων διεξάγονται αγώνες του NBA. Παλαιότερα προγραμματιζόταν ένας μονάχα αγώνας ενώ αργότερα τρεις, όμως τα τελευταία δέκα+ χρόνια η λίγκα αποφάσισε να προσφέρει συνολικά πέντε παιχνίδια με την τηλεθέαση να χτυπά κόκκινο όχι μόνο στις Η.Π.Α. αλλά σε όλο τον πλανήτη.
Οι αθλητικές εταιρείες έχοντας επενδύσει πολλά μα πάρα πολλά στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης επέλεξαν να δημιουργήσουν  ξεχωριστούς κι ιδιαίτερους χρωματισμούς υφιστάμενων μοντέλων τους αφιερωμένους στη συγκεκριμένη ημέρα έτσι ώστε να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη πελατεία τους. Στο εορταστικό κλίμα κι εγώ αποφάσισα να προβώ σε μια αναβάθμιση-επέκταση της λίστας που δημοσίευσα το 2013 με τις δέκα δημοφιλέστερες μπασκετικές εκδόσεις που σχεδιάστηκαν και φορέθηκαν τη τελευταία δεκαετία στους Χριστουγεννιάτικους αγώνες του NBA. Ιδού λοιπόν η νέα λίστα μου με τα 15 δημοφιλέστερα και γεμάτα "Christmas Spirit" μπασκετικά μοντέλα!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!


1. Nike LeBron VIII V2
Θεωρώ ακόμη και σήμερα τη Χριστουγεννιάτικη βερσιόν του LeBron VIII V2, ως το ομορφότερο μπασκετικό που φορέθηκε ποτέ στους συγκεκριμένους αγώνες που προγραμματίζει κάθε χρόνο το NBA. Φορέθηκε από τον "King" στον Χριστουγεννιάτικο αγώνα του 2010 μεταξύ των Los Angeles Lakers και των Miami Heat. Να δούμε πότε θα φιλοτιμηθεί επιτέλους η Nike να το επανακυκλοφορήσει. 





2. Air Jordan Melo M8
Με τους New York Knicks να υποδέχονται το 2011 στο MSG τους Boston Celtics για ένα άκρως ανταγωνιστικό και Χριστουγεννιάτικο αγώνα, ο Carmelo αποφάσισε να πάει με τα νερά τους φορώντας μια σχεδόν καταπράσινη έκδοση του 8ου προσωπικού του παπουτσιού. Το εν λόγω σχέδιο έτυχε να το δοκιμάσω, όμως επέλεξα να το προσπεράσω. Ακόμη το μετανιώνω...




3. Nike Zoom Kobe VI
Το δεύτερο πράσινο παπούτσι στη λίστα μου είναι το έκτο Nike Kobe που φορέθηκε το 2010 στον ίδιο αγώνα που παρουσιάστηκε και το LeBron 8 V2. Του αποδόθηκε το παρατσούκλι "Grinch" κι αποτελεί για αρκετούς ότι πιο όμορφο έχουμε δει σε Christams shoe. Mamba mentality έστω και στα φανταχτερά πράσινα.




4. Adidas D Rose 3
Ναι κι όμως το περίεργο μοβ-μεταλλιζέ του χρώμα αποτέλεσε ένα από τους σημαντικότερους λόγους για να το συμπεριλάβω στη λίστα μου. Για να το βρείτε στο διαδίκτυο απλά πληκτρολογείστε μετά το D Rose 3 τις λέξεις Nightmare Before Christmas που το συνοδεύουν αφού "αποτίει φόρο τιμής" στη κλασική Χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων του Tim Burton. Το μοντέλο δε φορέθηκε ποτέ από τον Derrick λόγω του τραυματισμού του.



5. Adidas D Rose 2
Ο σημαντικότερος αγώνας του Christmas Day το 2011 ήταν αυτός μεταξύ των Los Angeles Lakers και των Chicago Bulls στο Hollywood. Ο Derrick έπαιξε φορώντας την έκδοση "L-Train" με το έντονο κόκκινο χρώμα το οποίο ποτέ δε παρουσιάστηκε στην Ελλάδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι οι τότε ασταμάτητοι Ταύροι κέρδισαν με buzzer beater του μετέπειτα youngest MVP.



6. Under Armour Bionic Spine
Οι Los Angeles Clippers το 2012 θα έδιναν για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους αγώνα ανήμερα των Χριστουγέννων. Με τον DeAndre Jordan να αποτελεί έναν εκ των δύο παιχτών των Clippers που προσέφεραν άφθονο θέαμα, η Under Armour αποφάσισε να χρωματίσει τα Bionic Spine του με έντονο πράσινο και κόκκινο, κάνοντάς τα ακόμη πιο κλασικά κι εορταστικά.





7. Adidas Crazy 8
Το πρώτο από τα δύο μοντέλα που συμπεριέλαβα στη λίστα μου αν και αποτελούν μοντέλα που θα δούμε στους φετινούς (2013) εορταστικούς αγώνες στο NBA. Το Adidas Crazy 8 δε νομίζω να θέλει περαιτέρω συστάσεις αφού αποτελεί μια απ' τις κλασικότερες σιλουέτες όλων των εποχών. Αυτή τη φορά όμως "ντύθηκε" με τον ποιοτικό μοβ μανδύα του D Rose 3 και θα το λανσάρει ο Iman Shumpert στον αγώνα των New York Knicks με αντιπάλους τους Oklahoma City Thunder.



8. Air Jordan XX8 SE
Η light κι οικονομικότερη έκδοση του 28ου Air Jordan αποτελεί για φέτος (2013) το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο "δώρο" της Jordan Brand για τον Russell Westbrook και την αναμέτρηση των Oklahoma City Thunder με τους New York Knicks στο MSG. Οι δεκάδες ομόκεντροι κύκλοι κι οι ευθείες παραπέμπουν στις αμέτρητες εναέριες πτήσεις κατά τις γιορτινές μέρες και πως απεικονίζονται αυτές στα ραντάρ των αεροδρομίων.




9. Nike Zoom Kobe V
Ο Χριστουγεννιάτικος αγώνα του 2009 μεταξύ των Los Angeles Lakers και των Cleveland Cavaliers ήταν όλα μα όλα τα λεφτά!! "Chosen One" εναντίον "Black Mamba" στο Staples Center με τη Nike να χει ετοιμάσει έναν extreme χρωματισμό για τα πέμπτα Nike Kobe. Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Joker της περίφημης τριλογίας Dark Knight.




10. Nike KD V
Νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο αρχίζει να μου αρέσει ο πέμπτος κωδικός της συλλογής του KD. Ο εορταστικός χρωματισμός του παραπέμπει στην αγάπη που είχε μικρός ο Durant για τα βιντεοπαιχνίδια εξού και τα χρωματιστά πίξελ στο επάνω μέρος του. Το εικονιζόμενο χρώμα φορέθηκε στο περυσινό  αγώνα (2012) μεταξύ των Miami Heat και των Oklahoma City Thunder.





11. Under Armour Curry 2
O αγαπημένος Stephen αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σε μια τέτοια βραδιά ως πρωταθλητής NBA πραγματοποίησε έναν αγώνα κάτω του μετρίου για τα δικά του standard. Παρ' όλα αυτά τα Curry 2 με τα οποία αγωνίστηκε ξεχώρισαν μέσα στο παρκέ εξαιτίας του πολύ φάνκι και late-80s χρωματισμούς τους. Για του λόγου το αληθές στο μοντέλο δόθηκε το παρατσούκλι "Nothern Lights" κι όχι "Christmas" λόγω εκείνης της βραδιάς.



12. PEAK TP1
Ο αξεπέραστος και μελλοντικός Hall-of-Famer των San Antonio Spurs βρέθηκε να αγωνίζεται ανήμερα των Χριστουγέννων του 2013 εναντίον των Houston Rockets. Για εκείνη τη ξεχωριστή βραδιά ο Γάλλος μπορεί να μην έθελξε με την αγωνιστική του παρουσία κατάφερε όμως να τον μνημονεύουμε αφού φόρεσε την εορταστική βερσιόν του πρώτου του signature προερχόμενο μάλιστα από ένα σχετικά άγνωστο για την εποχή κινέζικο brand.



13. Nike LeBron X
Ανήμερα των Χριστουγέννων του 2012 ο τότε ηγέτης των Miami Heat αγωνίστηκε εναντίον των Oklahoma City Thunder φορώντας μια φανταχτερή και κατακόκκινη έκδοση του δέκατου κωδικού της σειράς του. Μερικά χρόνια και για την ακρίβεια πέρυσι ξαναπαρουσιάστηκαν σε ίδια εορταστική βραδιά αλλά έχοντας διαφορετικό κάτοχο αφού κοσμούσαν τα πόδια του "Born Ready".





14. Li-Ning Way of Wade 2.0
Ο σπουδαιότερος παίχτης στην ιστορία των Miami Heat δε γινόταν να λείπει από μια τέτοια λίστα! Οι back-to-back πρωταθλητές την άγια μέρα του 2013 επιβλήθηκαν των Kobe-less Lakers με το δίδυμο Wade-LeBron  να κάνει πράματα και θάματα. Τα ποικιλόχρωμα WoW 2.0 του "Flash" κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον όσων παρακολούθησαν εκείνο το ματς και μεταξύ μας όχι άδικα!



15. Adidas J Wall 1
Τα Χριστούγεννα του 2014 είναι απ' τις ελάχιστες βραδιές όπου είδαμε την ομάδα των Washington Wizards να συμμετέχει σε μια τέτοια ξεχωριστή βραδιά. Ο ταχύτατος John Wall έκανε ότι ήθελε στο Madison Square Garden σκορπώντας τον τρόμο ίσως λόγω των πράσινων αλά Φρανκενστάιν J Wall 1 και εντελώς κόντρα στα χρώματα της ομάδας του. Είτε τα αποκαλέσετε "Christmas" είτε "Bad Dreams" να στε σίγουροι πως δε θα παρεξηγηθούν.