28 Νοεμβρίου 2023

Testing Nike KD 16

Αν υπάρχει κάποια signature συλλογή που έχει εξελιχθεί στη πιο αξιόπιστη και value-for-money επιλογή σε μπασκετικά αυτή δεν είναι άλλη από τη premium συλλογή του Kevin Durant. Φέτος απολαμβάνουμε τον 16ο κωδικό της συλλογής που ιδίως τη τελευταία τριετία είναι η πιο συνεπής και συναιτή όσον αφορά το γενικότερο look της αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της. Το Nike KD 16 βρίσκεται σε πληθώρα στις αποθήκες των ελληνικών καταστημάτων και μάλιστα σε αρκετούς χρωματικούς αν και δε μετράει παραπάνω από 5 μήνες παρουσίας στη ελληνική αγορά.
Το Nike KD 16 αποτελεί επί της ουσίας μια αναθεωρημένη ή αναγεννημένη εκδοχή του περσινού best-seller της σειράς, γεγονός απόλυτα αναμενόμενο και φυσιολογικό για Nike. Για το κέλυφος έχουμε περίπου τα ίδια υλικά κατασκευής με το knit να καλύπτει λιγότερα τατραγωνικά εκατοστά σε αντίθεση με το μπόλικο συνθετικό δέρμα που χρησιμποιείται για την οριοθέτηση της περιμέτρου του πλαισίου. Τα δύο πρώην διάτρητα πτερύγια του KD 15 έχουνε αντικατασταθεί με κάπως συμπαγέστερα φτερά που όμως έχουν προσαρτηθεί στο πλαίσιο. Η ενδιάμεση σόλα του δεν έχει σχεδόν καμία σχέση μ' ότι έχει προηγηθεί στη συλλογή αφού ναι μεν έχουμε cushlon σα βασικό foam αλλά δεν έχουμε έναν μεγάλου μήκους Zoom strobel. Προτιμήθηκε Air strobel board από τη μέση μέχρι πίσω κι ένα bottom loaded Zoom Air θύλακας για το μπροστινό μέρος. Ριζική ανανέωση υπέστη κι η εξωτερική του σόλα όπου περιέχει δεκάδες μικρά και μεγάλα γρανάζια τα οποία εμπλέκονται μεταξύ τους σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, ένα πολύ ιδιαίτερο μοτίβο χάραξης αλλά άκρως εντυπωσιακό. Σα φιγούρα το Nike KD 16 θυμίζει έντονα το διαχρονικό Nike Air Penny 2 εξαιτίας του πλαϊνού πτερυγίου αλλά και του κομματιού δέρματος που περιτριγυρίζει το πλαίσιο. Μέχρι και τα μικρά διακοσμητικά swoosh κοντά στη φτέρνα είναι περίπου στο ίδιο σημείο που είναι και στο δεύτερο Penny.
Αν μείνατε ικανοποιημένοι ή έχετε ακόμη καϊμό το KD 15 τότε σας συνιστώ ανεπιφύλακτα το Nike KD 16 που μπορείτε πανεύκολα να το προμηθευτείτε από την Ελλάδα κι ενδεχομένως σε πολύ καλή τιμή. Πριν αποφασίσετε να επενδύσετε σ' αυτό σας προτείνω να παρακολουθήσετε τα ακόλουθα performing βιντεάκια από τους ειδικούς ώστε να πάρετε μια πρώτη γεύση γι' αυτό.