16 Νοεμβρίου 2023

Exploring the Genetics of Puma! (official photos)

Η Puma συντηρεί αισίως τρεις signature συλλογές στο ρόστερ της αλλά καθώς φαίνεται δε πρόκειται ρίξει σε δεύτερη μοίρα τους άσημους μπασκετικούς της κωδικούς. Νέο χτύπημα για την εν λόγω κατηγορία αποτελεί το ολοκαίνουργιο πλην όμως σχεδιαστικά "δανεικό" μοντελάκι που ακούει στο όνομα Puma Genetics. 
Το πατούμενο όπως γίνεται αντιληπτό κι απ' τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες είναι budget friendly οπότε τα υλικά που επιστρατεύθηκαν για τη κατασκευή του είναι τα απολύτως αναγκαία και συνάμα οικονομικά. Έχουμε ένα παλαιού τύπο mesh με αρκετές fuse επιστρώσεις αλλά και συνθετικό δέρμα κυρίως στην εσωτερική πλευρά αλλά και στην εξωτερική για το "φτερό" που εμφανησιακά θυμίζει εκείνο το Nike PG 2. Η ενδιάμεση σόλα του ναι μεν είναι γενναιόδωρη σε πάχος όμως δε πρόκειται για κάποιο νέο foam αλλά χρησιμοποιείται το κλασικό πια ProFoam που υπήρχε σε πάμπολα μοντέλα όπως το Disc Rebirth. Εντυπωσιακή είναι η χάραξη της εξωτερικής σόλας του Genetics με πέντε σημεία να διαθέτουν πρόσφυση με αυτά στην εσωτερική μεριά να έχουν ένα είδος στιβάδων και της εξωτερικής κάτι σα coral που αναγράφουν τη λέξη Puma. Σχεδιαστικά δε κουβαλάει κάποια μπιχλιμπίδια όμως η Puma φροντίζει να παίξει με τα χρώματα ως είθισται καταλήγοντας σε κάποιους όμορφους χρωματισμούς σα τον μαύρο που βλέπετε.
Το Puma Genetics κυκλοφορεί ήδη σε αρκετές ασιατικές χώρες και πρόσφατα ξεκίνησε η διάθεσή του και στην ευρωπαϊκή αγορά στη πολύ πορονομιακή τιμή των 80 ευρώ.