1 Ιουλίου 2023

A Select Exhibit shoe for women! (official photos)

To Exhibit Select είναι το μόνο μπασκετικό με το οποίο δεν καταπιάστηκα παρά το γεγονός πως η Adidas το παρουσίασε κατά το τριήμερο του φετινού All Star Game όπου ξεχώρισε το DON Issue #5. Αυτό είναι κατά σειρά το τρίτο Exhibit που κατασκευάζεται με τη σειρά πια να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γυναικείο μπάσκετ και ειδικότερα με την θρυλικότερη σύγχρονη WNBAer, την 37χρονη πια Candace Parker.
Το Adidas Exhibit Select θα μπορούσε άνετα να ονομάζεται Exhibit C αφού είναι το τρίτο συνεχόμενο μοντέλο της μοναδικής γυναικείας μη-signature μπασκετικής συλλογής. Κατασκευαστικά έχει λίγες αλλά σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα Exhibit και τεράστιες διαφορές όσον αφορά το σχέδιο σε σχέση με τον περσινό κωδικό. Το πλαίσιο συνδυάζει πολλά και διαφορετικά υλικά όπως ένα neoprene σα πυτζαμοειδές κάλυμμα για το μπροστινό μέρος και προς τα πίσω κλασικό mesh με πλούσιο εσωτερικό. Ακριβώς στη μέση του κελύφους έχουμε μια εγκάρσια ελαστική μπαντάνα όμοια με του φετινού Adizero Select συν ένα τριγωνικό screen mesh με σκληρά υφασμάτινα άκρα ώστε να συγκρατούν τα δύο βασικά υλικά του πλαισίου. Η χάραξη της ενδιάμεσης σόλας είναι εντυπωσιακότατη καταλήγοντας διχοτομημένη με ένα τεράστιο πλαστικό torsion plate σα στέκα μαλλιών να βρίσκεται ακριβώς στη μέση. Α και να μη το ξεχάσω, η midsole του είναι εξ' ολοκλήρου από Bounce foam!! Σ' ότι έχει να κάνει με την χάραξη της σόλας του διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν στοιβάδες ανομοιόμορφων κύκλων, πέντε στο μπροστινό μέρος και τρεις στη φτέρνα. Συνολικά σα φιγούρα το Exhibit Select σε κερδίζει με τη πρώτη κιόλας ματιά ιδίως όταν πρόκειται για την low-top εκδοχή και όχι την mid που εκθειάζω τόση ώρα.
Το Adidas Exhibit Select κυκλοφορεί στην αμερικάνικη αγορά στη mid εκδοχή του και σκόρπια σε κάποιες άλλες χώρες μπορούμε να το βρούμε και σε πιο funky χρωματισμούς του. Τα 130 δολάρια ορίστηκαν σαν αρχική τιμή πώλησής του.