1 Ιουλίου 2023

3rd Zion is a charm? (official & unofficial photos)

Σα κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση των αποκαλυπτήριων του τρίτου Zion εκ μέρους της Jordan Brand! Μετά από τα πολύ κολακευτικά σχόλια που έλαβε το Jordan Zion 2 η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες για τη συνέχεια της συλλογής είχαν κάνει limit-up παρά το γεγονός πως Zion Williamson δεν πολυείδαμε και φέτος όπως συμβαίνει άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αν και δε ξέρουμε που θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν ο "χοντρούλης", η Jordan του ετοίμασε από τώρα το νέο του παπουτσάκι!
Το Jordan Zion 3 είναι μια εντελώς καινούργια κατασκευή και φιγούρα, πιο λεπτεπίλεπτη από πριν και κομματάκι ανώτερη τεχνολογικά. Το ημίψηλο προς κοντό του πλαίσιο προέρχεται από έναν τύπο mesh με κατά τόπους TPU ενισχύσεις που όπως αναγράφεται και στο επίσημο ανακοινωθέν της εταιρείας είναι βασισμένες σε 3D μελέτες. Στο πίσω μέρος όπου φιλοξενείται το λογότυπο του παίχτη, προτιμήθηκε να γίνει χρήση δέρματος κατά πάσα περίπτωση συνθετικού. Η καινοτομία που περιέχεται στο Zion 3 αφορά το tooling της midsole καθώς προτιμήθηκε μια αποσπώμενη ενδιάμεση σόλα προερχόμενη από Formula 23 foam στο πάτωμα της οποία έχει εγκατασταθεί ένας bottom-loaded Zoom Air θύλακας αλλά μόνο μπροστά. Το σασί που περιβάλει το πλαίσιο δεν είναι αρκετά ψηλό και περιέχει μια διάφανη μπαριέρα που αμφιβάλλω αν θα συγκρατήσει το θηρίο. Για την εξωτερική σόλα έχουμε διάφανη γόμα σα βάση με συμπαγή ύφος στο μπροστινό μέρος όπου και περιέχει herringbone traction. Τώρα σα σχέδιο το Jordan Zion 3 είναι κάπως περίεργο αλλά όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αν και περίμενα ένα εξίσου μπαμπάτσικο μοντέλο σα το δεύτερο Zion.
To Jordan Zion 3 θα κυκλοφορήσει στην Αμερική τον Σεπτέμβρη στο μαυροκόκκινο χρωματισμό ενώ από αρχές Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει και στους υπόλοιπους χρωματισμούς που βλέπετε. Άγνωστο ακόμη το κόστος του. Πως φαίνεται το νέο μοντελάκι του Zion?