10 Δεκεμβρίου 2021

Testing Adidas D.O.N. Issue #3

Ένα από τα τελευταία μπασκετικά που δήλωσαν παρόν προς το τέλος της περσινής σεζόν στο NBA δεν είναι άλλο από το Adidas D.O.N. Issue #3. Το τρίτο μοντέλο της επίσημης σειράς του Donovan Mitchell διαπρέπει στα πόδια του ηγέτη των Utah Jazz και κατά πως δείχνουν τα πράγματα θα αργήσει να τα αποχωριστεί παρά το γεγονός πως έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του τέταρτου κωδικού. Η signature συλλογή του "Spida" πιστή στο δόγμα περί φθηνών μπασκετικών για τον κόσμο ετοίμασε ένα ακόμη D.O.N. στα πρότυπα των προηγηθέντων κωδικών αλλά κομματάκι περιποιημένο ποιοτικά αλλά κι οπτικά. 
Το άνωθεν μέρος του Adidas D.O.N. Issue #3 συνίσταται κυρίως από mesh υλικό που και σε ορισμένες των περιπτώσεων συνεργάζεται με neoprene για το κομμάτι πέριξ των αστραγάλων. Το τρόπον τινά εξωτερικό heel counter είναι από συνθετικό δέρμα και πάνω σ' αυτό βρίσκονται συνδεδεμένα μέσω ραφών δύο αυτιά ένα σε κάθε πλευρά με απώτερο σκοπό να συμμετέχουν στο lockdown του παπουτσιού. Η γλώσσα είναι επίσης από mesh αλλά open τύπου ενώ η ελαστική μπαντάνα στο μέσο της γλώσσας έχει περισσότερο διακοσμητικό παρά λειτουργικό ρόλο. Το Bounce foam μετά από δύο σεζόν "εγκατέλειψε" τη σειρά DON και τη θέση του πήρε το LightStrike που πλέον τείνει να γίνει κανόνας στη πλειονότητα των φετινών μπασκετικών της Three Stripes. Ένα ιδιαίτερο torsion plate από TPU υλικό που ταυτόχρονα λειτουργεί κι ως αντι-roll over έχει τοποθετηθεί μεταξύ midsole και εξωτερικής σόλας. Ως προς τη δόμηση της εξωτερικής σόλας αυτή διαφέρει ανάλογα την έκδοση κι έτσι έχουμε με 100% συμπαγή γόμα μέχρι 80% διάφανη και 20% συμπαγή. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι το μοτίβο χάραξης που ουσιαστικά είναι αυτό που υπήρχε στο D.O.N. Issue #2 ελαφρώς ανακατασκευασμένο. Σχεδιαστικά θυμίζει το Adidas Dame 4 αλλά Μιτσελοηδίζει ως όφειλε ενώ φέρει ελάχιστα σχεδιαστικά μπιχλιμπίδια καθώς απ' ότι φαίνεται προτιμήθηκε να τονιστούν τα σημεία του μοντέλου μέσω των ιδιαίτερων χρωματικών εκδόσεων που εξ' αρχής προορίστηκε να κυκλοφορήσει.
Το Adidas D.O.N. Issue #3 μπορείτε να το προμηθευτείτε πανεύκολα επιλέγοντας μεταξύ αρκετών εκδόσεων που χουν εμφανιστεί στην εγχώρια αγορά. Θα σας προέτρεπα να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα performing βιντεάκια που χουν δημοσιευτεί έως τώρα ώστε να μη βρεθείτε "αδιάβαστοι" σε περίπτωση που έχετε επιλέξει να τα αγοράσετε.